Güneş Enerjisi
Sompo, GES Sigortası ile Yenilenebilir Enerjiye Destek Oluyor
Sompo Sigorta’nın Güneş Enerji Santrallerine kapsamlı ve hızlı hizmet sunan GES Sigortası ürünü KOBİ’lerden gördüğü ilgi ile sektörde önemli bir ihtiyacı karşılıyor.
Yenilenebilir enerji sistemlerine yatırımı sigorta ürünleriyle destekleyen Sompo Sigorta’nın, KOBİ’lerin kullanımına sunduğu Güneş Enerji Santrali (GES) Sigortası ürünü sektörden büyük ilgi gördü.
Şirket, 2020 yılında KOBİ’lerin kullanımına açtığı GES Sigortası ile zemine kurulu yer tipi elektrik üretimi yapan güneş enerji santrallerinde; yangın, doğal afetler, terör, kötü niyetli hareketler, elektronik cihaz, makine kırılması ve buna bağlı kâr kayıpları, işveren ve üçüncü şahıs mali mesuliyet gibi teminatlarla geniş kapsamda güvence sağlıyor. GES Sigortası aynı zamanda maddi hasara bağlı olmayan performans kaybını da teminat altına alıyor.
Sompo Sigorta’dan yenilenebilir enerjiye destek
Yenilenebilir enerji kaynaklarının ve enerji verimliliğinin artırılması, güneş enerjisi potansiyelinin daha verimli şekilde kullanılmasının, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda ülkemizin de öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Sompo Sigorta Kurumsal Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Uğur Özer, GES Sigorta ürününün bu alana yatırım yapan işletmelere destek olmak üzere hayata geçtiğini ifade etti.
Özer, “Dünyada, özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle ortaya çıkan enerji sorunu, yenilenebilir ve yerinde enerji üretiminin önemini ortaya koyuyor. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında görece düşük yatırım tutarları, kolay uygulanabilir olması ve Türkiye coğrafyasının yüksek verimlilik sağlaması nedeniyle Güneş Enerji Santralleri, hem çevreci hem de ekonomik çözümler olarak karşımıza çıkıyor. Sompo Sigorta olarak ülkemizde gelişen GES sektörüne, sigorta çözümlerimizle katkı sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
GES Sigortası’na KOBİ’lerden büyük ilgi
GES teminatını KOBİ’lere uygun olarak sundukları yeni ürünlerinin gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirten Özer şöyle konuştu: “GES Sigortası ürünümüzle önemli bir ihtiyaca yanıt verdiğimizi gördük. Güneş enerji santrallerine geniş bir yelpazede teminat sağlayan ürünümüz ile ilk 10 ayda, 2021 yılında toplam üretiminin 3 katından fazla üretim gerçekleştirdik. KOBİ tarafında poliçe adedimizi 10 katına çıkardık. KOBİ haricinde üretimimiz artarak devam ediyor, orada da yüzde 100’ün üzerinde prim büyümesi sağladık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerimizi anlamaya ve çağın gerekliliklerine uyum sağlayan güçlü ve yenilikçi ürünlerimizle KOBİ’lerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Doğalgaz
Afrika Enerji Odası Başkanı: Afrika ülkeleri Rusya ile güneş enerjisi projelerini görüşecek
Güneş Enerjisi
Kardemir, elektrik ihtiyacı için Van’da GES kuracak
Kardemir Çelik San. AŞ, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 235 milyon lira yatırımla Van’da 12 MWe kurulu güce sahip güneş enerji santrali kuracak.
Van’ın İpekyolu ilçesi sınırları içinde 12 MWe kurulu güce sahip KRD Dibekli Güneş Enerji Santrali 1 (GES) kurulacak.
Denizli merkezli demir çelik üreticisi Kardemir Çelik Sanayi Anonim Şirketi tarafından Van İli, İpekyolu İlçesi sınırları içinde 12 MWe kurulu güce sahip KRD Dibekli Güneş Enerji Santrali 1 (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor.
235 milyon lira değerindeki proje kapsamında yaklaşık 257 bin metrekarelik alanda 675 W’lık 20 bin 280 adet panel ve 48 adet inverter kurulacak. Santralde yılda 22 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor.
Santralde üretilen elektrik, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.
Güneş Enerjisi
BİM, bir güneş santrali daha kuruyor
Ankara’nın Polatlı ilçesinde 30 MW kurulu gücünde File Ankara Polatlı Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik BİM tesislerinde kullanılacak.
Ankara İli, Polatlı İlçesi, Bayburt Mahallesi sınırları içerisinde faaliyet sahibi Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. tarafından 30 MW kurulu gücünde File Ankara Polatlı Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 633 milyon TL olarak hesaplanıyor.
38 hektarlık alanda kurulacak santralde 550 Wp gücünde 83.646 adet panel ve 5.000 kW gücünde 6 evirici kurulacak. Santralde yılda 280 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor.
Üretilecek olan elektrik Denizli, Muğla, Aydın, Antalya, Isparta, Adıyaman, Kahramanmaraş, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Bayburt, İstanbul, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Şanlıurfa, İzmir, Manisa, Kayseri, Konya, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Karaman, Aksaray illerinde bulunan Birleşik Mağazalar A.Ş.’ye ait tesisinin tüketimini karşılamak amacı ile kullanılacak.
-
Rüzgar Enerjisi3 hafta önce
Nordex’ten Letonya’ya ilk türbin satışı
-
Sektörel4 hafta önce
Çayırhan Termik Santrali özelleştirilecek
-
PETROL3 hafta önce
Küresel petrol talebindeki büyüme düşüyor
-
Sektörel4 hafta önce
Bakan Bayraktar: “Madeni bor karbüre dönüştürdüğümüzde fiyatı değer kazanacak”
-
ELEKTRİK2 hafta önce
Enerjisa Enerji, Sürdürülebilirlik Raporunda Daha İyi Bir Gelecek mesajları verdi
-
Sektörel4 hafta önce
Enerjide yeni atamalar Resmi Gazete’de
-
Yenilenebilir Enerji2 hafta önce
Suudi şirketten Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım planı
-
Sektörel4 hafta önce
Bigadiç Granül Bor Üretim Tesisi açıldı