Sektörel
Kışın Isınırken Enerjinin Yüzde 13’ünü ‘Kazan’ın
Üçay Mühendislik Teknik Hizmetler Koordinatörü Halil Büyükbaş, yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemlerinin geleneksel yer tipi kazan sistemlerinden çok daha tasarruflu olduğuna dikkat çekti.
Duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemleri, doğal gaz sarfiyatını yüzde 13, işletme maliyetlerini ise yüzde 80 düşürüyor. İşte, iki sistem arasındaki farklar…
Konutları ve ticari binaları, geleneksel kazan sistemleri ile ısıtmak oldukça maliyetli oluyor. Çünkü eski nesil yer tipi doğal gaz kazanlarında yoğuşma sistemi olmadığı için doğal gaz sarfiyatı yüzde 13 daha yüksek oluyor. Üstelik yalnızca yakıt sarfiyatı değil, kazan dairesi personel giderleri de maliyetleri artırıyor.
Üçay Mühendislik Teknik Hizmetler Koordinatörü Halil Büyükbaş, yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemlerinin geleneksel yer tipi kazan sistemlerinden çok daha tasarruflu olduğuna dikkat çekti:
Yakıt sarfiyatını yüzde 13 düşürüyor
“Eski nesil yer tipi doğalgazlı kazanlarda sistem tekdüze kapasitede çalıştığı için yanma kapasitesi o anki ısı ihtiyacına göre ayarlanamıyor. Bu durum sistemin yakıt tüketimini artıyor. Yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemlerinde ise yoğuşma teknolojisi sayesinde yakıt sarfiyatı, yüzde 13 daha tasarruflu oluyor. Yüzde 20 olan modülasyon oranı sayesinde kazanın yanma kapasitesi o anki ısı ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Sistem, 20 kW asgari – 1.000 kW azami kapasitede çalışabiliyor.
İşletme maliyetlerinden yüzde 80 tasarruf sağlıyor
Yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemleri, yalnızca yakıt sarfiyatını düşürmüyor, işletme maliyetleri de yüzde 80 daha tasarruflu oluyor. Çünkü sistemi açma – kapama işlemi için kazan dairesi personellerine ihtiyaç duyulmuyor. Hatta kazan, otomasyon sistemleri ile uzaktan ve ihtiyaca uygun olarak yönetilebiliyor. Yanma, dış hava sensörü vasıtasıyla hassas olarak kontrol edilebildiği için sistem ihtiyaca cevap veriyor ve yakıt kaybı çok az oluyor” dedi.
Doğru proje eşittir yüksek verim
“ÜÇAY Mühendislik Teknik Hizmetler Departmanı olarak, Türkiye’nin 26 ilinde faaliyet gösteren 65 şubemiz ve 1000’den fazla çalışma arkadaşımızla üstün mühendislik kabiliyetimizi birleştiriyor, doğal gaz dönüşüm projelerine ücretsiz ön keşif ve projelendirme dahil anahtar teslim sistem kurulumu hizmeti veriyoruz” diyen Halil Büyükbaş, sözlerine şöyle devam etti:
“Doğalgazlı kazan sistemlerinde verimlilik için ana unsur, bilinenin aksine yalnızca kazanın markası değil, sistem bütünlüğüdür. Bu bütünlük, tüm sistemin entegre bir şekilde ve doğru projelendirilmesiyle sağlanabilir. Doğru projelendirilmeyen bir sistemde yüksek verim sağlamak mümkün değildir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Sektörel
KRE Kare Lojistik, Araç Filosunu 20 Adet Ford FMAX ile Genişletti
Uluslararası lojistik sektörünün önde gelen firmalarından KRE Kare Lojistik, filosunu 20 adet Ford FMAX model kamyonla genişletti. Bu yeni araçlar, şirketin karayolu taşımacılığı, tekstil taşımacılığı ve depolama gibi çeşitli alanlarda sunduğu hizmetleri daha da güçlendirecek.
Yeni araçlar, Ford Trucks’un bayisi Çetaş Otomotiv’den düzenlenen törenle teslim alındı. Bu teslimatla birlikte KRE Kare Lojistik’in toplam araç sayısı 80’e ulaştı.
KRE Kare Lojistik Genel Müdürü Berk Yalçınkaya, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu anlamlı günde burada olmaktan ve iş ortaklığımızı taçlandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 34 yıldır taşımacılık sektöründe faaliyet gösteriyoruz. 1990’da başlayan yolculuğumuzda, filo yapımız sürekli olarak artarak güçlendi. Sektördeki başarımız, işe bakış açımız, ilkeli duruşumuz ve yenilikçi çalışmalarımızın bir sonucudur. İnsan kaynağımıza ve ekipmanlarımıza yaptığımız yatırımlar, hizmet kalitemizin temelini oluşturuyor. Bugün filomuza eklediğimiz yeni F-MAX araçlarla, müşterilerimize kaliteli ve üst düzey hizmet sunmaya devam edeceğiz. Ford Trucks ve Çetaş Otomotiv ile olan iş ortaklığımızın önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğine inanıyorum. Yeni araçlarımızın hayırlı olmasını diliyor, Çetaş Otomotiv’e bu süreçte gösterdikleri dürüst ve düzgün hizmet anlayışları için teşekkür ediyorum.” dedi.
Çetaş Otomotiv Satış Yönetmeni Hakan German da tören sırasında yaptığı konuşmada, “ KRE Kare Lojistik’in Genel Müdürü Berk Yalçınkaya ile uzun yıllara dayanan dostluğumuz, güvene ve karşılıklı saygıya dayanıyor. Bu 20 araçlık teslimat, sadece bir ticari işlem değil, aynı zamanda markalarımızın güçlü iş birliğini ve güvenini de simgeliyor. Lüks, konfor, güvenlik ve teknolojiyi bir araya getiren Ford Trucks araçlarımızın, KRE Kare Lojistik ailesine hayırlı olmasını diliyoruz. Kendilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak çözümler sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Sektörel
SOCAR Türkiye, Iğdır Futbol Kulübü’nün Forma Sponsoru Oldu
Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı ve en büyük entegre endüstri grubu SOCAR Türkiye, 2024-2025 sezonunda Iğdır Futbol Kulübü’nün tüm resmi maçlarının forma göğüs sponsoru oldu.
Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine, SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz, kulüp yöneticileri ve Iğdır FK futbolcuları katıldı. Yapılan anlaşmaya göre Iğdır Futbol Kulübü tüm resmi maçlarında, formasında SOCAR logosunu taşıyacak.
SOCAR Türkiye bu sponsorluk anlaşmasıyla sporun birleştirici gücüne enerji katmaya devam ediyor. Türkiye’nin batısından doğusuna futbolun enerjisini taşıyan SOCAR Türkiye, Iğdır şehrinin Futbol Kulübü’nü desteklemenin gururunu yaşıyor.
İmza töreninde konuşan SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, “SOCAR Türkiye olarak, ülkemizde hayata geçirdiğimiz ekonomik yatırımları, toplumsal kalkınma projeleri ve spora verdiğimiz desteklerle taçlandırıyoruz. Bu anlamda Iğdır’ın Futbol Kulübü’nü desteklemek bizim için büyük mutluluk. Bu iş birliğimizin Iğdır’a ve her iki ülkeye hayırlı olmasını diliyor; Iğdır Futbol Kulübü’ne bu sezonki mücadelesinde başarılar temenni ediyorum” dedi.
Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz de “Kardeş ülke Azerbaycan’ın en büyük enerji şirketi ve Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin kulübümüze destek vermesinden büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu değerli anlaşma için SOCAR Türkiye’ye teşekkür ediyor, her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz “ şeklinde konuştu.
Sektörel
Çayırhan Termik Santrali özelleştirilecek
Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazlar özelleştirilecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, internet sitesinde konuya ilişkin duyuru yayımladı.
Buna göre, Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazlar “varlık satışı” yöntemiyle, Elektrik Üretim AŞ adına kayıtlı “23405” ve “30963” numaralı maden ruhsatları ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilecek.
Özelleştirmeye ilişkin ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 200 bin lira, geçici teminat bedeli 150 milyon lira olarak belirlendi.
İhaleye katılmak isteyenler, 4 Aralık 2024’e kadar son teklif verebilecek.
İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulüyle gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla ihale sonuçlandırılacak.
-
Rüzgar Enerjisi3 hafta önce
Nordex’ten Letonya’ya ilk türbin satışı
-
Sektörel4 hafta önce
Çayırhan Termik Santrali özelleştirilecek
-
PETROL3 hafta önce
Küresel petrol talebindeki büyüme düşüyor
-
Sektörel4 hafta önce
Bakan Bayraktar: “Madeni bor karbüre dönüştürdüğümüzde fiyatı değer kazanacak”
-
ELEKTRİK2 hafta önce
Enerjisa Enerji, Sürdürülebilirlik Raporunda Daha İyi Bir Gelecek mesajları verdi
-
Sektörel4 hafta önce
Enerjide yeni atamalar Resmi Gazete’de
-
Yenilenebilir Enerji2 hafta önce
Suudi şirketten Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım planı
-
Sektörel4 hafta önce
Bigadiç Granül Bor Üretim Tesisi açıldı