Sektörel
KRE Kare Lojistik, Araç Filosunu 20 Adet Ford FMAX ile Genişletti
Uluslararası lojistik sektörünün önde gelen firmalarından KRE Kare Lojistik, filosunu 20 adet Ford FMAX model kamyonla genişletti. Bu yeni araçlar, şirketin karayolu taşımacılığı, tekstil taşımacılığı ve depolama gibi çeşitli alanlarda sunduğu hizmetleri daha da güçlendirecek.
Yeni araçlar, Ford Trucks’un bayisi Çetaş Otomotiv’den düzenlenen törenle teslim alındı. Bu teslimatla birlikte KRE Kare Lojistik’in toplam araç sayısı 80’e ulaştı.
KRE Kare Lojistik Genel Müdürü Berk Yalçınkaya, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu anlamlı günde burada olmaktan ve iş ortaklığımızı taçlandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 34 yıldır taşımacılık sektöründe faaliyet gösteriyoruz. 1990’da başlayan yolculuğumuzda, filo yapımız sürekli olarak artarak güçlendi. Sektördeki başarımız, işe bakış açımız, ilkeli duruşumuz ve yenilikçi çalışmalarımızın bir sonucudur. İnsan kaynağımıza ve ekipmanlarımıza yaptığımız yatırımlar, hizmet kalitemizin temelini oluşturuyor. Bugün filomuza eklediğimiz yeni F-MAX araçlarla, müşterilerimize kaliteli ve üst düzey hizmet sunmaya devam edeceğiz. Ford Trucks ve Çetaş Otomotiv ile olan iş ortaklığımızın önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğine inanıyorum. Yeni araçlarımızın hayırlı olmasını diliyor, Çetaş Otomotiv’e bu süreçte gösterdikleri dürüst ve düzgün hizmet anlayışları için teşekkür ediyorum.” dedi.
Çetaş Otomotiv Satış Yönetmeni Hakan German da tören sırasında yaptığı konuşmada, “ KRE Kare Lojistik’in Genel Müdürü Berk Yalçınkaya ile uzun yıllara dayanan dostluğumuz, güvene ve karşılıklı saygıya dayanıyor. Bu 20 araçlık teslimat, sadece bir ticari işlem değil, aynı zamanda markalarımızın güçlü iş birliğini ve güvenini de simgeliyor. Lüks, konfor, güvenlik ve teknolojiyi bir araya getiren Ford Trucks araçlarımızın, KRE Kare Lojistik ailesine hayırlı olmasını diliyoruz. Kendilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak çözümler sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Sektörel
Skoda, Kasım Ayına Özel Fırsatlar Sunuyor
Skoda, yenilikçi tasarımları ve yüksek performansıyla dikkat çeken modelleri için Kasım ayına özel avantajlı finansman ve fiyat seçenekleri sunuyor.
Kasım ayı boyunca Fabia modeli 100.000 TL’ye kadar 12 ay yüzde 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı ve 1.320.100 TL’den başlayan fiyatlarla, en yeni teknolojilere sahip Kamiq, 250.000 TL’ye kadar 12 ay yüzde 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı ve 1.469.100 TL’den başlayan fiyatlarla, konfor donanımlarıyla öne çıkan Karoq ise tüzel müşterilere özel 500.000 TL’ye kadar 12 ay yüzde 2,99 faiz oranıyla kredi imkanı ve 1.999.200 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
SUV segmentinin en çok tercih edilen modellerinden olan ve bu sene yenilenerek Türkiye pazarında satışa çıkan Kodiaq için Kasım ayı boyunca tüzel müşterilere özel 1.000.000 TL’ye kadar 12 ay yüzde 2,99 faiz oranıyla kredi imkanı bulunurken, sedan segmentinin rakipsiz modeli Superb‘de çok özel cazip fırsatlar ile Škoda meraklılarının beğenisine sunuluyor.
Škoda, Kasım ayı kampanya döneminde çiftçilerimizi de unutmuyor. Ziraat Odası’na kayıtlı ve aktif olarak çiftçilikle uğraşan müşteriler, kendi adlarına alacakları araçlarda ek indirimlerden faydalanabilecekler.
Yüce Auto-Škoda, her ihtiyaca uygun seçenekleri ve rekabetçi finansman çözümleri ile Kasım ayı boyunca müşterilerini Türkiye geneline yayılmış tüm yetkili Škoda satış noktalarına bekliyor.
Sektörel
Bayraktar: Özel Sektör Girişimlerini Teşvik Edeceğiz
Türkiye ile Kırgızistan, başta yenilebilir enerji olmak üzere enerji verimliliği ve enerji tasarrufu alanlarında projeler geliştirecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırgızistan temasları sırasında iki ülkenin enerji bakanlıkları arasında bir mutabakat zaptı imzalandı. Konuya ilişkin sosyal medyadan bir paylaşım yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Bu anlaşma ile enerji, enerji verimliliği ve enerji tasarrufu alanlarında ortak projeler geliştirmeyi, başta güneş, rüzgâr ve hidroelektrik olmak üzere enerjinin farklı alanlarında özel sektör girişimlerinin teşvik edilmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bişkek’te TDT Konseyi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 11. Zirvesi’ne katılmak üzere Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar da yer aldı. TDT zirvesi öncesinde Türkiye ve Kırgızistan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 6.Dönem Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov huzurunda anlaşmalar imzalandı.
Mutabakat Zaptı İmzalandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ile Kırgızistan Enerji Bakanı Taalaibek İbrayev, iki bakanlık arasında enerji, enerji verimliliği ve enerji tasarrufu alanlarında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptını imza altına aldı.
Özel Sektöre Teşvik
Bu anlaşma ile ilgili alanlarda iş birliği çerçevesi oluşturulurken teknik bilgi ve uzman paylaşımının kolaylaştırılması sağlandı. Anlaşmaya göre; iki ülke, başta yenilenebilir enerji olmak üzere enerji verimliliği ve enerji tasarrufu alanlarında projeler geliştirecek. Güneş, rüzgâr ve hidroelektrik dahil olmak üzere enerji alanında özel sektör girişimleri teşvik edilecek. Mutabakat zaptı aynı zamanda enerji verimliliği ve enerji verimli teknolojilerin devreye alınması ve uygulanması konularında iş birliği tesis edilmesine yönelik bir yol haritası niteliği taşıyor.
Yenilenebilir Enerji Projeleri
Bu arada Bakan Bayraktar, Kırgız mevkidaşı İbrayev ile baş başa bir görüşme de gerçekleştirdi. Görüşmede başta yenilenebilir olmak üzere enerji alanında hayata geçirilebilecek projeler değerlendirildi.
Sektörel
Sanayi sektörü nihai enerji tüketimi toplam 1 milyon 706 bin 480 terajul oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Sanayi Sektörü Nihai Enerji Tüketim İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, sanayi sektöründe 2023 yılında toplam nihai enerji tüketimi 1 milyon 706 bin 480 terajul oldu.
Alt sektörler itibariyle nihai enerji tüketiminde en büyük payı, yüzde 28,6 ile “diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı” sektörü aldı. Bu sektörü sırasıyla, yüzde 22,4 ile “ana metal sanayii”; yüzde 9,4 ile “gıda ürünleri imalatı” ve yüzde 7,5 ile “tekstil ürünlerinin imalatı” sektörleri takip etti. “Kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı” sektörünün nihai enerji tüketimindeki payı yüzde 7,0 olurken “inşaat” sektörünün payı yüzde 4,4 olarak gerçekleşti.
Elektrik, 475 bin 532 terajul ile en çok tüketilen enerji kaynağı oldu
Sanayi sektöründe enerji kaynaklarının paylarına göre; yüzde 27,9 ile elektrik, yüzde 24,6 ile katı fosil yakıtlar, yüzde 23,4 ile doğal gaz ve yüzde 12,6 ile petrol ürünleri nihai enerji tüketiminde en çok tüketilen enerji kaynakları oldu.
Alt sektörler itibariyle enerji tüketiminin en yoğun olduğu “diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı” sektöründe ise en çok tüketilen enerji kaynağı yüzde 28,6 ile petrol ürünleri oldu. Bu sektörde, petrol ürünlerini yüzde 28,0 ile katı fosil yakıtlar, yüzde 19,2 ile doğal gaz ve yüzde 12,8 ile elektrik takip etti.
İHA
-
Yenilenebilir Enerji3 hafta ago
Türkiye’nin 2024 Hedefi:” yenilenebilir enerji yatırımları”
-
ELEKTRİK4 hafta ago
Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Enter Programı ile Genç Yetenekler Enerji Sektörüne Adım Atıyor
-
Güneş Enerjisi4 hafta ago
Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay: “2029’a Kadar 1.337 MW’lık Yenilenebilir Enerji Projemizi Hayata Geçireceğiz”
-
ELEKTRİK3 hafta ago
“ETD ELEKTRİK” Fuarda Yeni Sözleşmelere İmza Attı!
-
Sektörel4 hafta ago
Dr. Ömer Fatih Sayan: GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN SADECE TEKNOLOJİ DEĞİL, ONUN ARKASINDAKİ NİYET
-
Sektörel3 hafta ago
Enerji tüketimini yüzde 22 azaltmak için soğutucu sistemlerini iyileştirin
-
Elektrikli Araçlar4 hafta ago
Dünyada elektrikli araç satışları Çin öncülüğünde bu yıl 17 milyona ulaşması bekleniyor
-
Rüzgar Enerjisi4 hafta ago
BAKAN BAYRAKTAR: “2035 RES GES YATIRIM HEDEFİMİZ 80 MİLYAR DOLAR”