PETROL
OPET bir kez daha akaryakıt sektörünün ‘LOVEMARK’ı seçildi

OPET, Mediacat Dergisi’nin Ipsos iş birliği ile gerçekleştirdiği Lovemark Türkiye Araştırması 2022’de üst üste 7’nci kez akaryakıt sektörünün ‘Aşkla Bağlanılan Markası’ seçildi. OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “OPET, yalnızca işini iyi yaptığı için değil, işinin “yollarda görünenden daha fazlası” olduğunu bildiği için bugün Türkiye’nin en sevilen akaryakıt markası” dedi.
Müşterilerinin ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılamak, bunu yaparken gelecek nesillere de çevresel, toplumsal ve sosyal anlamda daha yaşanabilir bir dünya bırakmak üzere çalıştığının altı çizilen OPET’in, Türk tüketicisinin kalbinin sahibi olmaya devam ettiği belirtildi. OPET, Lovemark Türkiye “Türkiye’nin Lovemark’ları 2022”de 7’nci kez üst üste akaryakıt sektörünün “aşkla bağlanılan markası” oldu. 10 Kasım tarihinde OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, ödülü Brandweek İstanbul kapsamında düzenlenen törende Mediacat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan ve Ipsos Ülke Hizmet Hattı Lideri Özge Sönmez’den aldı.

Mediacat önderliğinde Ipsos tarafından 15’inci kez gerçekleştirilen “Lovemark” araştırmasında bu yıl da markaların zihin payı, duygusal olarak yakınlık derecesi, beklenti ve ihtiyaçları karşılama düzeyi ile asla bırakılamayacak kadar sevilip sevilmediği dikkate alınarak hesaplama yapıldı.
“AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE İNSAN ODAKLI OLMAK BÜYÜK FARK YARATIYOR”
OPET, “Aklınıza ilk gelen markayı söyler misiniz?”, “Bu markayı kendinize ne derece yakın hissediyorsunuz?”, “Bu marka beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı ne derece karşılıyor?”, “Bu marka ‘en sevdiğim, asla vazgeçemeyeceğim bir markadır’ ifadesine ne derece katılıyorsunuz?” sorularında sektörünün en yüksek puanını alan marka oldu. OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca konuyla ilgili değerlendirmesinde; “OPET insan odaklı bir marka. Akaryakıt sektöründe insan odaklı olmak büyük fark yaratıyor. Biz, istasyonlarımızı müşterilerin yolculukları sırasında soluklandığı, alışveriş yaptığı, araç içindeki yolcuların her türlü ihtiyaçlarını karşıladığı mekanlara dönüştürürken, sosyal sorumluluk alanında da kendimizi geliştirdik. Hatta bu alanda sektörümüze örnek olduk. 30 yaşında genç bir marka olan OPET, yalnızca işini iyi yaptığı için değil, işinin “yollarda görünenden daha fazlası” olduğunu bildiği için bugün Türkiye’nin en sevilen akaryakıt markası” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZE VE MÜŞTERİLERİMİZE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ”
OPET’in sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, kurumsal vatandaşlık gibi kavramların önemini çok önceden fark ettiğine dikkat çeken Ağca, “Bu bilinçle bir akaryakıt markası olmanın ötesine geçerek, eğitime, sağlığa, çevreye ve tarihe sahip çıkan vizyoner bir markayız. Akaryakıt sektöründe bir perakendeci olarak müşteri alışkanlıkları ve ihtiyaçlarını iyi okuyor, önceden öngördüğümüz bir yetkinlikle ele alıyoruz. Müşteri daha düşünmeden, onun ihtiyaçlarını ona sunuyor veya hatırlatıyor, tercihi müşteriye bırakıyoruz. Dijital dönüşüme ve inovasyona yatırıma odaklanıyoruz. Bugüne kadar 20 milyonun üzerinde insanımızın hayatına değer kattığımız, uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerimize devam ediyoruz. Ülkemize ve müşterilerimize gönülden bağlıyız. ‘Lovemark’ olarak kalplerde bir kez daha yer edinmek, işimize ve insanımıza olan sevgimizin yansıması. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değer yaratmaya, fark yaratacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘OPET’İN ÇALIŞMALARI DÜNYA TARAFINDAN TAKDİR GÖRÜYOR’
30’uncu yılını kutlayan OPET’in, dünyanın önde gelen iş ödülleri programlarından aldığı ödüllerle adını dünyanın en iyileri arasına adını yazdırdığı ifade edildi. OPET, Uluslararası Stevie Ödülleri’nde 20, Globee Ödülleri’nde ise 21 ödüle birden layık görüldü. “Yılın Şirketi”, “Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Programı”, “Enerji Sektöründe En Yenilikçi Şirket” gibi ödüllerin sahibi olan OPET için jüri üyeleri tarafından “Türkiye’de akaryakıt sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor” yorumunda bulunuldu. Sosyal sorumluluk projelerinin lideri, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk; ‘Yılın Sosyal Değişim Yaratıcısı’, ‘İş Dünyasında Yılın Başarılı Kadın Rol Modeli’, ‘Yılın Vizyoner Kadın Lideri’, ‘Yılın Kadını’, ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ ve ‘Enerjide Yılın Yöneticisi’ başlıklarında ödül kazanırken Öztürk, aynı zamanda Stevie International Business Awards’da ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülen ilk Türk oldu. OPET, bu yıl yurt içi ve yurt dışı ödül platformlarından 75 ödül aldı.
PETROL
TotalEnergies İstasyonları’ndan “Bir Kural, 1 Ömür” eylem planına destek

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın motosiklet kazalarını önleme hedefiyle başlattığı “Bir Kural, 1 Ömür” eylem planına desteğini açıklayan TotalEnergies İstasyonları, motosiklet sürücülerine özel olarak sunduğu avantajlarla plana katkı sağlamayı hedefliyor
TotalEnergies İstasyonları, motosiklet sürücülerinin güvenliğini artırmak ve kask kullanımını teşvik etmek amacıyla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bir Kural 1 Ömür” adlı eylem planına katıldı. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren TotalEnergies İstasyonları, söz konusu plan kapsamında motosiklet sürücülerine özel avantajlar sunacak.
Beş kat yakıt puan kazanma imkânı
Eylem planına destek kapsamında TotalEnergies İstasyonları, Club TotalEnergies mobil uygulamasında motosiklet kullanıcılarını ayrı bir kategori altında tanımlayarak, platforma ilk kez üye olan motosiklet kullanıcılarına hoş geldin puanı hediye edecek. Motosiklet kullanıcılarına beş kat yakıt puan kazanma imkânı sunan TotalEnergies İstasyonları, farklı markalarla yaptığı iş birlikleri ile sigorta, lastik, bakım gibi hizmetlerden indirimli şekilde yararlanılmasına olanak tanıyacak.
“Bir Kural, 1 Ömür” eylem planına yönelik farkındalığı artırmayı hedefleyen TotalEnergies İstasyonları, çeşitli iletişim çalışmaları da gerçekleştirecek. TotalEnergies İstasyonları, Club TotalEnergies uygulaması ve kurumsal web sitesinin yanı sıra istasyonlarındaki dijital ekranlarından bilgi ve farkındalık yaratmak amacıyla mesajlar yayınlayacak. TotalEnergies İstasyonları, iletişim izni veren motosiklet kullanıcısı Club TotalEnergies üyelerine farkındalığı artıran bildirimler de gönderecek.
PETROL
BP Petrolleri A.Ş.’nin Petrol Ofisi Grubu ile birleşme işlemleri resmen tamamlandı

28 Şubat 2025 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilen birleşme ile BP Petrolleri A.Ş.’nin tüm hak ve yükümlülükleri Petrol Ofisi’ne devredildi.
BP Petrolleri A.Ş.’nin (BP), Petrol Ofisi A.Ş. çatısı altında birleşme işlemi 28 Şubat 2025 tarihinde resmen tamamlandı. Bu kapsamda, DAĞ/471-7/10208 numaralı Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı sahibi Petrol Ofisi A.Ş., yüzde 100 oranında hissedarı olduğu DAĞ/471-143/10338 numaralı Petrol Piyasası Dağıtıcı Lisansı sahibi BP ile Türk Ticaret Kanunu’nun 155 ve ilgili maddeleri çerçevesinde kolaylaştırılmış birleşme usulüyle birleşti. 1282 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilen tescil işlemi ile birlikte BP, tüzel kişiliğini sona erdirerek tasfiyesiz infisah etti ve tüm hak ve yükümlülükleri külli halefiyet yoluyla Petrol Ofisi A.Ş.’ye devredildi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “BP’nin Petrol Ofisi Grubu’na katılması hem bizim hem de sektör için yeni bir dönemin başlangıcı. Ülke genelindeki 9 terminalimizin ikmal ve tedarik gücüyle beslenen 2.700’e yakın istasyonumuzla hem tüketicimize hem de bayilerimize katma değer sağlarken Türkiye’nin enerji güvenliği stratejilerine de fayda yaratacak projelerimizi artırarak sürdüreceğiz. Sektörümüze örnek teşkil eden bu birleşmenin tamamlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza, iş ortaklarımıza ve düzenleyici kurumlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
İstasyon dönüşümleri sürüyor
BP’nin dağıtıcısı olduğu akaryakıt bayileri, 1 Mart 2025 itibariyle faaliyetlerine Petrol Ofisi dağıtıcı lisansı altında devam ediyor. Bu çerçevede “bp” markası ve “Petrol Ofisi” markası altında hizmet veren istasyonlardan akaryakıt alımı aynı şekilde sürdürülüyor. Hâlihazırda “bp” markası ile faaliyet gösteren perakende akaryakıt istasyonlarının marka dönüşüm süreci 1 Kasım 2026 tarihine kadar tamamlanmış olacak.
PETROL
Shell, Madeni Yağlar Stratejilerini Türkiye’deki Distribütörleriyle Paylaştı

Shell & Turcas Madeni Yağlar ekibi Antalya’da düzenlenen Shell Champions Club etkinliğinde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve indirekt satışlarından sorumlu madeni yağlar distribütörleriyle yıllık stratejilerini paylaştı.
Küresel pazar araştırma ve danışmanlık şirketi Kline + Company’nin raporuna göre, üst üste 18’inci kez dünyanın bir numaralı madeni yağlar tedarikçisi olan Shell, Türkiye’de Shell & Turcas Madeni Yağlar ekibi olarak distribütörleriyle bir araya geldi.
Etkinliğe katılan 250 katılımcıyla, 2025 yılı ve sonrası için yeni iş birliği fırsatları, inovatif fikirler ve uygulanabilir projeler tartışılarak somut aksiyon planları oluşturuldu.
Türkiye Madeni Yağlar İndirekt Satışlar Müdürü Emre Şuyalçınkaya’nın sunumuyla başlayan etkinliğin ilk gününde, 2025 stratejileri, pazarlama planları ve teknik eğitimler katılımcılarla paylaşıldı. Yeni ürünler, teknik onay mekanizmaları ve Shell’in teknoloji faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktarılırken, pazarlama seansında global örnekler ve sektörel gelişmeler ele alındı. Ayrıca katılımcılar, Shell’in dijital araçları konusunda da kapsamlı eğitimler alarak bilgi ve yetkinliklerini artırma fırsatı buldu.
İkinci gün ise İş Sağlığı, Emniyet ve Çevre (İSEÇ) seansında satış ekiplerinin günlük hayatta karşılaştığı İSEÇ riskleri ve Shell’in Hayat Kurtaran Kuralları ele alınırken, Etik ve Uyum seansında güncel uygulamalar ve kanuni gereklilikler değerlendirildi. Ayrıca, Shell’in Derince’de yer alan Madeni Yağ ve Gres Üretim Tesisi’ndeki üretim süreçleri hakkında da bilgi verildi.
Saffet Üçüncü deneyimlerini paylaştı
Etkinliğin dikkat çeken anlarından biri, sektörün deneyimli ismi Saffet Üçüncü’nün de konuk olduğu, küresel gelişmeler ve Shell’in teknoloji alanındaki yenilikçi yaklaşımını anlattığı ilham verici konuşması oldu. Günün sonunda düzenlenen egzersiz seansıyla da katılımcılar hem zihinsel hem de fiziksel olarak yenilenme fırsatı buldu.