Connect with us

PETROL

PETDER 2024 Ocak-Mart döneminde 410 ton atık yağ topladı


PETDER tarafından aylık petrol bülteni yayınlandı. Mart ayı için yayınlanan ve sektörel verileri içeren bültende madeni yağ tüketimi ve PETDER tarafından toplanan atık yağ miktarı verileri de paylaşıldı. Buna göre; 2024 Ocak-Mart döneminde 648 işletmeden 410 ton atık yağ toplandı. 2023 Ocak-Mart döneminde toplanan atık yağ 501 işletmeden ve 456 ton olarak kaydedilmişti.

Toplanan atık yağların kaynağına göre dağılımına bakıldığında en büyük pay yüzde 38 ile endüstri araç parkı olarak kaydedildi. Bunu sırasıyla; yüzde 22 ile belediyeler, yüzde 12 ile inşaat ve madencilik ve yüzde 11 ile kamu kuruluşları izledi. Madeni yağ tüketimi 2022 yılının son çeyreğinde 361 bin 927 ton iken yüzde 19,63’lük artışla 432 bin 984 tona yükseldi.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PETROL

Türk Telekom ve Petrol Ofisi Grubu’ndan akaryakıt sektörünün en büyük dijital dönüşüm hamlesi


Türkiye’nin enerji altyapı grubu Petrol Ofisi ile Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom arasında “Geniş Alan İletişim Ağı” (SD-WAN) alanında dört yıldır devam eden stratejik iş birliğinde yeni bir döneme girildi.  Petrol Ofisi Grubu’nun 81 ilde sayıları 2 bin 700’e varan akaryakıt istasyonunu kapsayan ve dünyanın en yaygın SD-WAN teknolojisi kullanımlarından birine imza atılan proje, sektörde de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Türkiye akaryakıt ve toplam kimyasal pazarlarının geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu, dijital dönüşümün lideri Türk Telekom ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle, sektöründe bir ilke imza attı. Şirket, Türkiye genelindeki akaryakıt istasyonları ve yurt genelinde yayılan köy pompalarında satış, stok ve dolum verilerinin yönetimini daha güvenli ve kesintisiz hale getirmek amacıyla Türk Telekom ile sürdürdüğü kapsamlı iş birliğini genişletiyor. Bu iş birliği sayesinde Türk Telekom, Petrol Ofisi’nin akaryakıt otomasyon sistemlerinin dijital dönüşümünde sektöre referans teşkil eden “Geniş Alan İletişim Ağı” (SD-WAN) ve Lokal Network Altyapı kurulumunu hayata geçirerek 5 yıl daha altyapı yönetimini sağlayacak. Yeni anlaşma ile Petrol Ofisi Grubu’nun dört yıl önce sektörde bir ilke imza atarak yine Türk Telekom iş birliğiyle kullanmaya başladığı SD-WAN teknolojisi, geçtiğimiz günlerde devir süreci tamamlanan bp istasyonlarında ve hizmet noktalarında da kullanılacak.

Anlaşma hakkında açıklama yapan Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Grubumuzun dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmasında önemli bir kilometre taşı olan ve Türkiye genelinde enerji sektöründe iletişim otomasyon altyapısının, UTTS dâhil olmak üzere yenilikçi çözümlerle güçlendirilmesine katkı sunan bu önemli projeyi, dijitalleşmeyi bir kültür olarak gören ve ülkemizin dijital dönüşümünde hayati rol oynayan Türk Telekom ile hayata geçirmekten ötürü mutluyuz. bp satın alımı ile birlikte ülke genelinde 2 bin 700 adetlik bir istasyon ağına ulaşarak ülkenin enerji arzının güvenliği ve erişimindeki rolümüzü daha da perçinlediğimiz bir yaygınlığa eriştik. Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan bu ağı güvenli, kesintisiz ve yüksek erişilebilirlik sağlayan bir iletişim altyapısı ile destekleyerek sektörde norm olacak bir standarda öncülük etmenin gurunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ise açıklamasında şunları söyledi: “Türk Telekom olarak, işletmelerin ve kurumların dijital dönüşüm yolculuklarında yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz. Hayatın her alanına aktardığımız dijitalleşme vizyonumuz ile savunmadan sanayiye, finanstan enerjiye, eğitimden sağlığa ulaşımdan tarıma, sanattan spora pek çok sektörlerde dijitalleşmeyi sağlayan kilometre taşlarını oluşturmaya devam ediyoruz. Petrol Ofisi ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, SD-WAN teknolojimizle onların ağ yönetimini daha esnek, güvenilir ve merkezi hale getirerek, operasyonel verimliliklerini en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanıyor. Geleceğin teknolojilerini bugünden hayata geçirerek, işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerini desteklemeye ve en yeni teknolojilerle uçtan uca çözümler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Merkezi ağ mimarisi ile yüzde 100’e yakın erişilebilirlik
İstasyon ve terminal altyapısını tek bir merkezden yönetmeyi mümkün kılan, esneklik, ölçeklenebilirlik ve yüksek görünürlük sağlayan bir ağ mimarisi olan SD-WAN (Geniş Alan İletişim Ağı) teknolojisi Petrol Ofisi Grubu’nun Türkiye’nin 81 ilinde bulunan ve sayıları bp’nin de katılımıyla 2 bin 700’e varan akaryakıt istasyonunda kullanılabilir hale gelecek. Bu sayede istasyonlarda otomasyon sistemleri ile elde edilen verilerin Türk Telekom’un sağladığı uydu, GSM ve karasal hatlar üzerinden Petrol Ofisi veri merkezi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) anında iletilmesi sağlanacak. Petrol Ofisi Grubu’na geniş alan ağlarını merkezi bir yapıda yönetme imkânı sunan bu yenilikçi SD-WAN teknolojisi, yüzde 100’e yakın erişilebilirlik, esneklik ve ölçeklenebilirlik sağlıyor.

Continue Reading

PETROL

UTTS (ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİ) İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2025 OLDU


Ticari araç sahipleri dikkat! Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için başvuru süresi uzatıldı. Akaryakıt işlemlerini güvenli, şeffaf ve kayıtlı hale getirmeyi hedefleyen bu sistemde başvuru süresi 31 Ocak 2025 tarihine kadar devam edecek. Cihaz montaj işlemleri için ise son tarih 30 Nisan 2025 olarak belirlendi.

Eren Teknik Otomotiv A.Ş., yakıt güvenliği ve filo yönetimi alanında sunduğu yenilikçi hizmetlerle sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Uzun yıllara dayanan deneyimi ve geniş hizmet ağıyla, UTTS (Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi) sürecinde de ticari araç sahiplerine eksiksiz çözümler sunuyor. Ayrıca, Dünya markası Fuelguard ile işbirliği yaparak yakıt güvenliği alanında önemli başarılar elde etmiş ve UTTS sürecine farklı bir sinerji katmıştır.

Eren Teknik Otomotiv A.Ş. CEO’su Mehmet Bulut: “Yakıt Güvenliğinde Öncü Çözümler Sunuyoruz”

Eren Teknik Otomotiv A.Ş. CEO’su Mehmet Bulut, UTTS (Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi)’nin yakıt güvenliği açısından sektöre sağladığı faydaları vurguladı ve şirketin bu alandaki öncü rolüne dikkat çekti:

“Eren Teknik Otomotiv A.Ş. olarak, yakıt güvenliği konusundaki uzmanlığımızı UTTS (Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi) sürecine entegre ederek müşterilerimize en yüksek standartlarda hizmet sunuyoruz. Yakıt güvenliğine olan katkılarımız, dünya çapında bir marka olan Fuelguard ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile güçlendi. Fuelguard ile sunduğumuz çözümler, kaçak ve usulsüz işlemleri önlerken, sektöre şeffaflık ve güvenlik kazandırıyor. Uzman ekiplerimiz ve yenilikçi teknolojilerimizle ticari araç sahiplerinin güvenilir bir çözüm ortağıyız.”

Yakıt Güvenliğini Sağlayan Doğru Cihaz ve Uzman Hizmet

Eren Teknik Otomotiv A.Ş., yakıt güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için UTTS (Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi) cihaz montajında tüm marka ve model araç gruplarının tamamına uygun çözümler sunuyor. Yanlış cihaz seçiminin yakıt güvenliğini ve sistem işleyişini olumsuz etkileyebileceğini belirten Mehmet Bulut, şu uyarılarda bulundu:

“Tüm marka ve model araç gruplarının yakıt depolarına uygun cihazların seçimi, sistemin sağlıklı işleyişi ve yakıt güvenliği açısından kritik öneme sahip. Uzman ekiplerimiz, doğru cihaz seçimi ve montaj işlemleriyle müşterilerimize tam güvence sağlıyor. Montaj süresi araç başına yalnızca 15 dakika, bu da hem hız hem de verimlilik anlamına geliyor.”

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin Türkiye Geneli Yetkili Montaj Servis Ünvânına Sahibiz

Eren Teknik Otomotiv A.Ş., yakıt güvenliği alanındaki liderliği ve güçlü hizmet ağıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) montajı konusunda Türkiye geneli yetkili montaj servis ünvanına sahiptir. Mobil ekipler, müşterilerinin bulunduğu yerde hızlı ve güvenilir montaj işlemi gerçekleştirerek sürecin kolay ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. CEO Mehmet Bulut, bu hizmetin avantajlarını şöyle açıkladı:

“Yakıt güvenliğini sağlamak ve sistemi hızlı bir şekilde devreye almak için mobil ekiplerimizle müşterilerimizin ayağına gidiyoruz. UTTS (Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi) sayesinde yakıt tüketim raporları, ikmal kontrolü ve filo yönetiminde sağlanan kolaylıklarla hem bireysel kullanıcıların hem de işletmelerin güvenliğini artırıyoruz. Aynı zamanda bu sistem, yakıt harcamalarında maliyet tasarrufu sağlayarak ekonomik fayda da sunuyor.”

Eren Teknik Otomotiv A.Ş. ile Güvenli ve Şeffaf Yakıt Yönetimi

Yakıt güvenliğinde uzun yıllardır lider olan Eren Teknik Otomotiv A.Ş., UTTS (Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi) sürecinde de bu uzmanlığını ortaya koyuyor. Şirket, Fuelguard ile yaptığı işbirliği sayesinde kaçak yakıt alımlarını önleyen teknolojiler ve kapsamlı çözümler sunuyor. Eren Teknik Otomotiv A.Ş., hem bireysel araç sahiplerinin hem de filoların ihtiyaçlarına yüksek güvenlikli çözümlerle yanıt veriyor.

Son Başvuru ve Montaj Tarihlerini Kaçırmayın!

Başvurular için son tarih 31 Ocak 2025 iken, cihaz montaj işlemleri için belirlenen son tarih 30 Nisan 2025. Eren Teknik Otomotiv A.Ş., müşterilerinin bu süreçte yakıt güvenliğini ve verimliliği artırmak için tüm olanaklarını seferber etmiş durumda.

Daha Fazla Bilgi İçin:

Yakıt güvenliği ve UTTS (Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi) hakkında detaylı bilgi almak için Eren Teknik Otomotiv A.Ş. ile iletişime geçin. Güvenli, şeffaf ve kayıtlı bir sistem için Eren Teknik Otomotiv A.Ş.’ye güvenin!

Continue Reading

PETROL

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, 14. Türkiye Enerji Zirvesi açılışında konuştu


 Türkiye enerji sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Türkiye Enerji Zirvesi, Petrol Ofisi Grubu’nun da sponsorluğunda başladı. “Geleceğin Enerjisi, Enerjinin Ekonomisi” temasıyla düzenlenen etkinlikte sektörün güncel sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik stratejileri tartışılıyor.

“bp satın alımını ülkemize olan koşulsuz şartsız inancımızla gerçekleştirdik”
Zirvenin açılışında konuşan Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu: “Türkiye, yakın coğrafyanın enerji geçişi gündeminde kritik rol oynuyor. Çeperimizde yaşanan jeopolitik riskler ve küresel enflasyonda yaşanan dalgalanmalar enerji güvenliği, erişilebilirliği ve sürdürülebilirliği eksenindeki önemimizi daha da artırdı. Sektör olarak bu gerçeğe sahip çıkarak birlikte yol almak öncelikli görevimiz. Kasım başında kapanışını gerçekleştirdiğimiz bp satın alımı bizim açımızdan bu misyonun önemli hamlelerinden biri. Bu sebeple işler biraz mutedil dalgalı olmaya başladığında hızla çıkışa doğru vaziyet alanlara inat, ülkemize olan koşulsuz şartsız inancımızla imza attığımız bu referans projeden ötürü kıvançlıyız.” dedi.

“Milli kalkınmayı destekliyor, ülkemizin enerji geçişi hedeflerine hizmet ediyoruz”
Abbasoğlu konuşmasına “bp satın alımından biyodizel yatırımlarımıza, havacılık, denizcilik ve madeni yağ operasyonlarımızdan terminal ve istasyon ağımıza kadar tüm kılcallarımızdaki büyüme adımlarımızda verime, ortak faydaya ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye odaklanıyoruz. Altyapı ve üstyapı yatırımlarımızla Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve küresel enerji üssü olma misyonuna katkı sağlıyoruz. Amacımız; milli kalkınmayı desteklemek, ülkemizin enerji geçişi hedefleri için çalışmak ve sosyal yatırım anlayışıyla paydaşlarımızla birlikte yol aldığımız katma değeri yüksek yatırımları hızlandırarak ülkemize en iyi şekilde hizmet etmek” şeklinde devam etti.

Continue Reading

En Çok Okunanlar