Connect with us

PETROL

OPET’e 30’uncu yılında uluslararası 41 ödül birden


Bu yıl 30’uncu yaşını kutlayan OPET, dünyanın önde gelen iş ödülleri programlarından ödüller aldı. OPET, Uluslararası Stevie Ödülleri’nde 20, Globee Ödülleri’nde ise 21 ödüle birden layık görüldü. “Yılın Şirketi”, “Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Programı”, “Enerji Sektöründe En Yenilikçi Şirket” gibi ödüllerin sahibi olan OPET için jüri üyeleri tarafından “Türkiye’de akaryakıt sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor” yorumunda bulunuldu.

OPET, üst üste aldığı ödüllerle 30’uncu kuruluş yıl dönümünü taçlandırdı. OPET; sürdürülebilir iş anlayışı, müşteri odaklı dijital ve inovatif çalışmaları, kurumsal sosyal sorumluluk stratejisi, bilinçli toplum projeleri ve bu projelerdeki bütünsel yaklaşımı ile Stevie International Business Awards, Stevie for Great Employers ve Stevie Women in Business’tan 20 ödülün birden sahibi olduğunu açıkladı. OPET, Globee Awards ödül programları Women World Awards, CEO World Awards ve Business Excellence Awards’tan ise 21 ödül kazandı. Globee Awards Business Excellence Awards’ta ve Ceo Worlds Awards’ta ‘Enerjide Yılın Şirketi’ dalında 2 altın ödül alan OPET’in ‘Türkiye’de akaryakıt sektörünün dönüşümüne öncülük ettiğine’ dikkat çekildi. Aynı organizasyonda ‘Enerji ve Sürdürülebilirlikte Yenilikçilik’ bronz ödül, Stevie International Business Awards’ta (IBA) ise enerjide ‘Yılın Şirketi’ ve ‘Yılın Enerji Sektöründeki En Yenilikçi Şirketi’ gümüş ödülün sahibi de OPET oldu.

NURTEN ÖZTÜRK YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ ALAN İLK TÜRK

Stevie International Business Awards’ta Türkiye adına bu yılki en önemli başarının OPET’ten geldiğinin altı çizildi. OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Stevie International Business Awards’da (IBA) “Yılın Kadını”, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ve “Enerji Sektöründe Yılın Yöneticisi” kategorilerinde ödül kazandı. “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülen ilk Türk olarak tarihe geçtiği belirtilen Nurten Öztürk, Stevie Women In Business Awards’da da ‘Yılın Sosyal Değişim Yaratıcısı’ dalında ödüle layık bulundu.

“Nurten Öztürk’ün başarısı ilham verici bir liderin hikayesidir. Sektöre girişi ve başarısını inşa etme mücadelesi yaşam boyu başarının en iyi kanıtı. OPET’in çalışmalarından elde edilen sonuçlar liderliğinin öncü konumunu da destekliyor” yorumlarında bulunan Stevie jüri üyeleri, aynı zamanda OPET’in sosyal sorumluluk stratejisi ve projelerinden çok etkilendiklerini dile getirdiler.

‘TÜRK KADINLARI İÇİN TOPLUMSAL DEĞİŞİM YARATAN ROL MODEL’

Nurten Öztürk, Globee Awards Women World Awards’da ise “İş Dünyasında Yılın Başarılı Kadın Rol Modeli” kategorisinde altın ödül alarak Türk Kadınları için toplumsal değişim yaratan rol model olarak gösterildi. Öztürk organizasyonda ayrıca Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesini kapsayan “Yılın Kadını” kategorisinde de altın ödülün sahibi oldu. Öztürk, Globee Awards Business Excellence Awards’ta ise ‘Yılın Vizyoner Kadın Lideri’ seçildi.

SOSYAL KATKIYA ADANMIŞ BİR ŞİRKET

OPET’in, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Stratejisi” Stevie International Business Awards’da “Avrupa’nın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde altın, “Yılın Sosyal Sorumluluk Alanında En İyi İletişim veya Halkla İlişkiler Kampanyası” kategorisinde gümüş ödülün sahibi oldu. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Stratejisi ile ayrıca Stevie for Great Employers’dan “KSS Genel Strateji-En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Stratejisi” dalında bronz ödül alan OPET, Globee Awards Business Excellence Awards kapsamında ise sosyal sorumluluk stratejisiyle ‘Topluluk Bazlı İletişimde Başarı’ altın ve ‘Yılın Sosyal Sorumluluk Programı’ gümüş ödüllerine layık görülürken OPET’in sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağladığının altı çizildi.

“SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜME ÖNCÜLÜK EDİYOR”

OPET, dijital dönüşüm alanında yaptığı bütünleşik çalışmalarla Globee Awards Business Excellence Awards’ta ‘Kurumsal Web Sitesi -Uygulamalarda Yenilik’ dalında altın, ‘’Müşteri Hizmetlerinde Teknolojinin Yenilikçi Kullanımı’ kategorisinde gümüş ödülün sahibi oldu. Bu programda da OPET’in, Türkiye’de sektöründe teknolojik dönüşüme öncü olduğuna vurgu yapıldı. Öte yandan OPET, Stevie İba’da ‘Teknolojide Başarı’ ve ‘Yılın Enerji Sektörü İnovasyonu’ kategorilerinde gümüş ödüllere layık görüldü.

YILIN İŞVERENİ VE İNSAN KAYNAKLARI TAKIMI

OPET, çalışan bağlılığı ve deneyimine verdiği önem ve bu alandaki uygulamaları ile Globee Awards CEO World Awards’da ‘İnsan Kaynaklarında Başarı’ kategorisinde altın ödüle layık görüldü. Globee Awards Business Excellence Awards’ta ise ‘Yılın İşvereni’ ve ‘İnsan Kaynakları Yönetimi, Planlaması ve Uygulaması’nda İnovasyon gümüş ödüllerine layık bulundu. OPET, İnsan Kaynakları ve Eğitim/Gelişim odaklı Stevies for Great Employers’ta (SAGE) ise, ‘İnsan Kaynakları Stratejisi-Yılın İnsan Kaynakları Takımı’ kategorisinde gümüş, ‘Yılın İşvereni’ kategorisinde bronz ödül aldı. Stevie International Business Awards’da da “İnsan Kaynakları Projeleri- Yılın İnsan Kaynakları Ekibi” dalında bronz ödülün sahibi oldu.

KADIN GÜCÜ VE ETNO-KÖY EN BAŞARILI PROJELER

OPET’in mesleğin cinsiyeti olmaz yaklaşımı ile 2018 yılından bu yana devam ettirdiği “Kadın Gücü Projesi”nin de aldığı ödüllerle başarısını bir kez daha tescillediği ifade edildi. Proje, Globee Awards CEO World Awards’da ‘Kadın İstihdamında Başarı’da altın, Globee Awards Business Excellence Awards’ta ‘Eşitlikte Başarı’ ve ‘Kurumsal Çeşitlilikte Başarı’ dallarında 2 altın ödüle layık bulundu. Stevie Women In Business Awards’da ‘Sosyal Sorumlulukta Başarı/Kadın İstihdamı’ kategorisinde ödül kazanırken Stevie International Business Awards’da ‘Yılın İletişim veya Halkla İlişkiler Kampanyası-Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık’ dalında altın ve ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Alanında Başarı’ kategorisinde gümüş ödül de Kadın Gücü Projesi’nin oldu.

Stevie jürisi OPET’ten şu şekilde bahsetti: “Sosyal katkıya adanmış bir şirket. Kadınların bu sektörde çalışmaya teşvik edilmesi büyük bir hareket. Temiz Tuvalet ve Doğaya Saygı projelerinin etkinliği yüksek. En iyi KSS stratejisini ve projelerini gerçekleştiren OPET; topluma değer katan, gelecekte etkisi olan iyi tasarlanmış girişimlere imza atmış.”

Etno-Köy Projesi ise Stevie International Business Awards’da ‘Yılın İletişim veya Halkla İlişkiler Kampanyası’ kategorisinde altın ödülün sahibi olurken, Globee Awards Business Excellence Awards’ta da ‘Sosyal ve Gönüllülük tabanlı Fırsatlarda Başarı’ ve ‘Toplum İlişkileri -Kamu Hizmetinde Yenilik’ altın ödüllerine layık bulundu.

‘ULTRAMARKET İLE İSTASYONLAR MİNİ AVM OLDU’

OPET Ultramarket projesi ile Globee Awards CEO World Awards’da ‘Enerjide Yılın Yeni Ürün ve Hizmeti’ kategorisinde altın, Globee Awards Business Excellence Awards’ta da ‘Tüketici Ürünleri ve Hizmetlerinde İnovasyon’ yine altın ödülün sahibi oldu. Stevie IBA’da ise ‘Tüketici Hizmetleri’ kategorisinde gümüş, “Ürün İnovasyonunda Başarı” kategorisinde ise bronz ödüle layık görüldü. Jüri değerlendirmesinde “OPET, Ultramarket projesiyle istasyonlarda mini alışveriş merkezleri oluşturdu” yorumunda bulunuldu.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

PETROL

Petrol Ofisi Türkiye’nin en değerli akaryakıt markası


Petrol Ofisi Grubu, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yayımlanan Türkiye’nin en değerli markaları raporunda Türkiye’nin en değerli ilk 20 markası arasında yer alarak üst üste üçüncü kez akaryakıt sektörünün en değerli markası olarak gösterildi.

Dünyanın önde gelen bağımsız marka değerlendirme ve danışmanlık şirketi Brand Finance, TÜRKİYE 125 – Türkiye’nin En Değerli Markaları 2025 yılı raporunu açıkladı. Türkiye’nin enerji altyapı grubu Petrol Ofisi, sıralamada Türkiye’nin en değerli ilk 20 markası sıralamasında yer alan tek akaryakıt şirketi olarak sektörünün en değerli markası olmayı sürdürdü.

Sonuçlar hakkında değerlendirmede bulunan Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu; “Türkiye’nin en değerli ilk 20 markası arasında yer alarak bir kez daha sektörümüzün en değerlisi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu performans uzun vadeli finansal stratejimizin ve ekosistem ekonomisine verdiğimiz özenin bir sonucu. bp satın alması ile hem akaryakıt hem de geniş perspektifte enerji sektörünün referans birleşmelerinden birine imza atmıştık. Bu önemli işlemin markamıza ve ekosistemimize kattığı değerin karşılığını görüyor olmak büyük mutluluk. Bu başarıda emeği geçen tüm ekibimize, iş ortaklarımıza ve bize güvenen milyonlarca müşterimize teşekkürlerimi sunuyorum. Sürdürülebilir büyümeye odaklı yerel ve bölgesel yatırımlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Continue Reading

Doğalgaz

EgeGaz, Dünya LNG Piyasasının Devlerini İzmir’de Bir Araya Getirdi


LNG piyasasında küresel ölçekte söz sahibi şirketlerin üyesi olduğu Uluslararası LNG İthalatçıları Birliği “GIIGNL”, teknik ve ticari çalışma gruplarının 2025 yılı ilk toplantılarını, 5 – 7 Mayıs tarihlerinde EgeGaz’ın ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirdi.

GIIGNL’in üyeleri arasında yer alan ve Türkiye’nin en büyük gazlaştırma kapasitesi ile arz güvenliği ve çeşitliliğine önemli katkılar sağlayan EgeGaz Aliağa LNG Terminali, Akdeniz Bölgesi’nin önde gelen doğal gaz terminalleri arasında yer alıyor.

Türkiye’nin doğal gaz piyasasında her geçen gün artan ağırlığına ve enerji ticaret merkezi olma hedefine önemli katkı sağlaması beklenen organizasyon, Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarından önde gelen şirketlerin 33 terminal ve ticaret direktörleri ile üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

İki gün süren toplantılarda katılımcılar, teknik konularda bilgi ve en iyi uygulamaları paylaşırken, LNG ile ilgili piyasa dinamikleri ve düzenleyici hususlar konusunda da paylaşımlarda bulundular.

Program kapsamında, İzmir’in tarihi değerlerini tanıtan ve kültürel bir geziyi de içeren organizasyon, EgeGaz Aliağa LNG Terminali’ne düzenlenen teknik gezi ve gala yemeği ile sonlandı.

EgeGaz A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akbal, dünyanın lider enerji şirketlerine Türkiye piyasasını yerinde inceleme ve yakından tanıma fırsatı sunan bu değerli organizasyona ev sahipliği yapmanın verdiği gururu sektör ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sürdürülebilir büyüme için iyi bir fırsat olması temennisinde bulunan Akbal, gala yemeği sonrasında katılımcılara ve GIIGNL Yönetimine teşekkürlerini iletti.

Continue Reading

PETROL

Tüpraş’a 7 Uluslararası Bankadan 500 milyon Dolarlık 5 yıl vadeli Sürdürülebilirlik Bağlantılı Sendikasyon Kredisi


Türkiye’nin en büyük sanayi ve lider enerji şirketi olan Tüpraş, 7 uluslararası bankanın katıldığı yılın en önemli finansman işlemlerinden biriyle, 2,5 yılı ana para ödemesiz, 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin etti.  Tüpraş, güçlü operasyonel performansı, disiplinli bilanço yönetimi, ülke notu üzerinde yer alan kredi derecelendirme notuyla sendikasyon kredisini komisyonlar dahil SOFR + %2,25 toplam maliyetle sağladı. Zorlu küresel koşullara rağmen, söz konusu kredi; çeşitli uluslararası finansal kurumlardan oluşan sendikasyon grubu, rekabetçi maliyet avantajı ve uzun vade yapısı ile öne çıkıyor.

Sürdürülebilirlik Bağlantılı olarak yapılandırılan kredinin, Tüpraş’ın sera gazı emisyonlarının azaltılması ve AB Taksonomisi ile uyumlu sürdürülebilirlik yatırımlarının finansmanında kullanılması hedefleniyor.

İşlem öncesi çeşitli finans merkezlerinde yapılan görüşmeler neticesinde şirket, Bank of America Europe DAC (Koordinatör, Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici, Dokümantasyon Temsilcisi), ING Bank N.V. (Koordinatör, Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici), MUFG Bank Ltd. (Sürdürülebilirlik Koordinatörü, Lider Düzenleyici), First Abu Dhabi Bank PJSC (Sürdürülebilirlik Koordinatörü, Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici, Temsilci), Emirates NBD Capital Limited (Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici), Société Générale (Lider Düzenleyici) ve Citibank, N.A. ADGM Branch’ın (Lider Düzenleyici) katılımıyla güçlü bir sendikasyon kurdu.

Mevcut ekonomik koşullarda kredinin sağlanmasının önemini vurgulayan Tüpraş Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Doğan Korkmaz, “Aldığımız kredi Avrupa’nın önde gelen rafinaj şirketlerinden olan Tüpraş’ın uluslararası finans çevreleri nezdinde güçlü konumunu net bir biçimde gösteriyor. Global ve bölgesel çalkantıların tereddütlere yol açabildiği dönemlerde dahi güçlü finansal politikaları olan ve disiplinli bilanço yönetimleri ile öne çıkan firmalar olumlu ayrışabiliyor.

2050 yılında karbon nötr lider enerji şirketi olma hedefiyle Stratejik Dönüşüm Planımız doğrultusunda ilerlerken, aynı zamanda fonlama portföyümüzün çeşitliliğini korumaya büyük önem veriyoruz. Ülkemizin potansiyeline ve sektörümüzün geleceğine duyduğumuz güvenle, sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için 2035 yılına kadar 8,25 milyar ABD doları yatırım yapacağız” dedi.

Borsa İstanbul’da en fazla yatırımcıya sahip ve son üç yılda en fazla temettü dağıtan şirket olduklarını söyleyen Doğan Korkmaz, “Tüpraş’ın yarattığı katma değere odaklanarak, paydaşlarımızın güven ve desteğiyle geleceğe yönelik sağlam adımlar atmaya özen gösteriyoruz. Bu anlayışla, disiplinli ve etkin finansman politikalarımızla güçlü bilançomuzun devamlılığını sağlayarak, sürdürülebilirlik yatırımlarımızı da kararlılıkla hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Continue Reading

En Çok Okunanlar