Connect with us

Elektrikli Araçlar

Yeni Doblo Yine Doblo Elektriklendi

Sınıfının öncüsü olan Doblo; geniş iç hacmi ve fonksiyonel yapısını yeni nesliyle de korurken; hem ticaretin erbaplarına hem de geniş ailelere hitap etmeyi sürdürüyor. Bir önceki nesline göre yeni teknolojilerle donatılan Doblo, şık ve dinamik tasarımının yanında, güçlü motor seçenekleri, konforlu iç mekanı ve zengin güvenlik sistemleriyle de fark yaratıyor.  

Yeni Nesil Doblo, manuel şanzımanlı 100 HP gücünde 1,5 litrelik dizel motor seçeneği ve yine aynı motor seçeneğinde hem manuel hem de 8 ileri otomatik şanzımanlı 130 HP gücündeki iki motorla satışa sunuluyor. Yeni Nesil Doblo, Cargo ve Combi gövde tiplerinde; Easy, Urban, Premio Plus donanım seçenekleri ile Haziran ayından itibaren FIAT bayilerinden satın alınabilecek.

Yeni Nesil Doblo, ayrıca dizel motor seçeneklerine ilave olarak; tamamen elektrikli motora da sahip olacak. E-Doblo’nun ülkemizde 2023 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.  

Dünya pazarlarına ihraç edilmek hedefiyle 2000 yılında Tofaş Fabrikası’nda üretilmeye başlanan ve Tofaş’ta üretildiği 23 yıl boyunca, pek çok başarıya imza atan FIAT Doblo’nun beşinci nesli ülkemizde satışa sunuldu. 

Yeni Nesil Fiat Doblo’nun tanıtıldığı basın etkinliğinde konuşan Marka Direktörü Altan Aytaç “FIAT Professional markası olarak 2022 yılını hafif ticari araçlar ürün gamımızı büyüterek kapatmıştık. Geçtiğimiz yıl 49 bin adet satış gerçekleştirdik ve hafif ticari araç pazarından yüzde 26 pay aldık. Doblo ve Fiorino’nun başarılı performansları sürdü, modellerimiz minivan segmentinin lideri oldular. Geçen yıl aralık ayında orta ticari araç segmentine Fiat Scudo ve Ulysse ile yeniden ve güçlü bir şekilde giriş yaptık ve hafif ticari araç pazarının farklı segmentlerindeki tüm müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya başladık.” dedi.

Sözlerine 2023 Türkiye Toplam Otomotiv Pazarı’nın ilk 5 ayını değerlendirerek devam eden Altan Aytaç, FIAT markasının Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının 5 yıldır lideri olduğunu hatırlattı. 2023 yılıın ilk 5 ayında, toplam pazarın 445 bin adet gerçekleştiğini ve FIAT’ın  85.249 adet ile  toplam pazardan %19,2 pazar pay aldığını söyledi.

Aytaç ayrıca markanın 59.465 binek otomobil satışı ve  %17,5 Pazar payına ulaştığına değindi.  FIAT Professional markasının ise  25.784 adetlik satış ile pazarda %24,6’lık pay sahibi olduğunu sözlerine ekledi. Egea’nın, lansmanından itibaren, yedi kez “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olduğunu; Doblo ve Fiorino’nun minivan segmentinin liderliğini sürdürdüklerini belirtti.

Çeyrek Asırdır Segmentinin Sembolü

İlk nesli 2000 yılında pazara sunulan Doblo’nun, yıllar içerisinde çok önemli başarılara imza attığına değinen Aytaç “Doblo ile gurur duyuyoruz, 23 sene içerisinde Doblo ile çok önemli bir başarı hikayesi yarattık. Her birimizin onunla farklı anıları var. Milyonların yol arkadaşı olan Doblo’dan bugüne dek toplam 2,3 milyon adet üretildi ve dünyanın farklı yerlerinden müşterilerimizle buluştu. Doblomuz, “Avrupa’da Yılın Ticari Aracı” dahil, pek çok farklı ödülün de sahibi oldu. Ayrıca Doblo’nun üretiminden bu yana 1,7 milyon adedi ihraç edildi. Kısacası dünyanın dört bir yanındaki gururumuz oldu. Bu başarılar, hem FIAT markası hem de Tofaş açısından çok kıymetli” dedi.

Stellantis’in diğer markalarıyla ortak bir platformu paylaşarak; üretimi İspanya ve Portekiz’de devam eden Yeni Nesil Doblo’nun da Türk tüketicisinin beğenisini kazanacağını sözlerine ekleyen Altan Aytaç “Altı ay içerisinde 10 bin adet Doblo satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. FIAT Professional markası, yeni Doblo’nun da satışa sunulmasıyla, güçlü ürün gamı ve yaygın bayi teşkilatlanmasıyla büyümeyi sürdürecek” diye konuştu.

Yeni Doblo; Yine Doblo:

Fiat Doblo’nun beşinci neslinin de tıpkı kendinden önceki nesiller gibi; geniş aileler için ideal yol arkadaşı olmayı sürdürdüğünü söyleyen Pazarlama Müdürü Burak Umur Çelik ise “2023 Haziran ayında pazara sunduğumuz Fiat Doblo, ticaretin profesyonellerinden, geniş ailelere kadar tüm seyahatleri ve ihtiyaçları konforlu ve teknolojik bir hale getirerek beklentileri en üst düzeyde karşılayacak” dedi.

Çelik ayrıca “Doblo; şehir içinde konforlu, güvenli, yenilikçi çözümleri sayesinde ticaretin profesyonellerinin de tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yollarla buluşuyor. Fonksiyonellik, taşıma kapasitesi ve güvenlik açısından en üst seviyeyi sunuyor. Müşteri gereksiniminlerini maksimum seviyede karşılayacak şekilde tasarlanan Doblò’da ilk bakışta, aracın önüne konumlandırılan yeni FIAT logosu göze çarpıyor. Yine aracın ön tasarımında güçlü kaput çizgileri ve iki far arasında uzanan krom çıta diğer dikkat çeken tasarım unsurları olarak dikkat çekiyor. Yen Nesil Doblo’nun Türk tüketicisi tarafından sevileceğine inanıyoruz. Bundaki en önemli unsurlardan biri, marka olarak; Doblo kullanıcılarını çok iyi tanımamız ve bugüne kadar Doblo kullanan müşterilerimizin, yeni Doblo’ya karşı duydukları heyecan. FIAT markasının yaygın, deneyimli ve güçlü bayi & servis ağı, büyük bir ticari araç müşteri portföyüne sahip olmamız olacaktır. Bunun yanında, Yeni Doblo’da sunulan; üst düzey sürüş konforu sunan 8 ileri otomatik şanzıman seçeneğiyle de yeni bir müşteri portföyüne ulaşacağımıza inanıyoruz.”dedi.

Performans ve ekonomiyi birarada sunuyor

Yeni Nesil Doblo; 1,5 litrelik iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bunlardan ilki, 100 HP güç üreten ve 6 ileri manuel şamzıman ile kombinlenmiş dizel motor. İkinci motor seçeneğine ise 130 HP güce 6 ileri manuel şanzıman ve 8 ileri tam otomatik şanzımanlar eşlik ediyor. Üst seviyede konfor, performans ve ekonomi sunan yeni nesil Doblo’nun 100 HP’lik motoru 250 Nm tork üretirken; WLTP normlarına göre birleşik 5,6,-5,7 lt / 100 km aralığında yakıt tüketimi sunuyor. Yeni Nesil Doblo’nun 130 HP gücüdeki 1,5 litrelik dizel motoru ise 5,9-.6,0 lt / 100 km aralığında yakıt tüketimi sunuyor.

Yeni Nesil Doblo, renk seçenekleriyle de göz alıyor. Doblo; Akdeniz Mavi, Platin Gri, Buz Beyazı, İnci Siyahı ve Artense Gri renkleri ile FIAT showroomlarındaki yerini alıyor.

 Yeni Doblo Cargo: Ticaretin Profesyonellerine “Maksimum Alan”

Yeni Doblo, bir önceki neslinde olduğu gibi Cargo ve Combi gövde tipleriyle satışa sunuluyor.Doblo’nun ticaretin profesyonelleri için geliştirilen Cargo gövdesinde elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, karanlık sensörü yolcu tarafı sürgülü kapı, 180 derecelik, iki yana açılabilen camsız arka kapılar standart olarak sunuluyor. Tercihe göre; kullanıcılar sürücü tarafı sürgülü kapı ve camlı arka kapıları opsiyonel olarak satın alabiliyor.

Kullanım ve ihtiyaca göre; iki farklı şaşi uzunluğuyla (Standart ve Maxi) satın alınabilen Doblo Cargo versiyonlarının kabin içinde ise ergonomik tasarım unsurları göze çarpıyor. 5 inç dokunmatik multimedya ekranı, manuel klima, hız sabitleme ve sınırlandırma sistmeleri Doblo Cargo’da standart olarak sunuluyor. 1+1 oturma seçeneğine ek olarak opsiyonel olarak

alınabilen Modüler Kargo (Magic Cargo) seçeneğiyle de 2+1 oturma düzenine sahip olunabiliyor. Uzunluk ve ek hacim sağlaması itibari ile sınıfındaki en akıllı modülerlik çözümü Modüler Kargo (Magic Cargo), ara bölmenin sağ alt tarafındaki kapak sayesinde yükleri ön  kabine doğru uzatılabiliyor. Bu sayede 1.3 metrelik ek yükleme alanı uzunluğu kazanılmış oluyor. Magic Cargo’da fonksiyonel çözümlere ek olarak masaya dönüştürülebilen koltuk sırtlığı da bulunuyor.

Doblo Cargo kısa şaside 4403mm uzunluğa sahipken; Maxi seçeneğinde 4753mm uzunluğa kadar ulaşıyor. Yeni Doblo Cargo, yükleme alanıyla da fark yaratıyor. Modüler Kargo (Magic Cargo) özelliği sayesinde elde ettiği 0.5 m3’lük ek taşıma hacmiyle beraber; toplamda 4,4 m3’e kadar yükleme hacmi sunuyor. Doblo Cargo’nun 980 kg’a varan taşıma kapasitesi bulunuyor.

Güçlü Şık ve Teknolojik: Doblo Combi

Yeni Doblo’nun Combi gövde seçeneği, şık görünümü, dinamik yapısı, geniş iç hacmi ve fonksiyonelliğiyle hem ticaret profesyonellerinin hem de ailelerin kullanımına uygun olarak tasarlandı. Kullanıcısına ve yolcularına; ferah ve konforlu bir yaşam alanı sunan Doblo Combi’nin kabin içinde; 8 inçlik dokunmatik ekran, navigasyon, anahtarsız çalıştırma, elektrikli park freni, otomatik klima, elektrikli arka camlar gibi özellikler bulunuyor. Kullanıcının geri manevralarını kolaylaştıran ve panaromik bir görüş sağlayan 180 derecelik geri görüş kamerası (Magic View) özellikle dik park noktalarından çıkarken fark yaratan bir donanım olarak öne çıkıyor.  Doblo Combi’de ayrıca panaromik cam tavan, ışıklandırma kemeri ve ek olarak 92 litrelik saklama alanı sunan “Magic Top” özelliği de bulunuyor.

Doblo Combi’nin şık görünümü, 16 inç siyah alaşım ve 17 inç alaşım jantlar ile tamamlanıyor. Doblo Combi’de yan kayar kapılar, karartılmış arka camlar, kendiliğinden katlanır yan aynalar, yukarı doğru açılan bagaj kapısı, açılabilir bagaj camı (Magic Window) da kullanıcının hayatını kolaylaştıran tasarım unsurları olarak öne çıkıyor.

En yeni teknoloilerle donatılan Doblo’da, elektrikli park freni, yokuş-kalkış destek sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, uzun far asistanı, yarı otomatik park asistanı, kör nokta uyarı sistemi, ön çarpışma uyarı ve acil durum freni, şerit takip sistemi, yorgunluk uyarı asistanı gibi özellikler de  bulunuyor.

Doblo, birbirinden bağımsız, katlanabilen üçlü arka koltukları ve 775 ile 3000 litre arasında değişen bagaj hacmi ile geniş ve kolay yerleşim alanı sunuyor.

Easy, Urban ve Premio Plus donanım seviyeleriyle satın alınabilecek olan Yeni Nesil Fiat Doblo’nun Easy donanım seviyesinde; sürücü ve yolcu yan hava yastıkları, yağmur ve  karanlık sensörleri, hız sabitleme ve sınırlandırma, manuel klima, 5 inç dokunmatik ekran ve bağımsız katlanabilir arka koltuklar standart olarak yer alıyor. Orta donanım seviyesi olan Urban’da ise Easy’de sunulan özelliklere ek olarak; 16 inç alaşım jantlar, karartılmış ve elektrikli arka camlar, açılabilir bagaj camı (Magic Window) anahtarsız giriş ve çalıştırma, otomatik klima, uzun far asistanı ve 8 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi bulunuyor.

Doblo’nun en üst donanım seviyesi olan Premio Plus’ta ise Urban’a ek olarak, 17 inç alaşım jantlar, ön park sensörleri, kör nokta uyarı sistemi, perde hava yastıkları, panaromik cam tavan (Magic Top), navigasyon, 180 derece geri görüş kamerası (Magic View) ve yarı otomatik park asistanı sunuluyor. Premio Plus’a ek olarak alınabilen Güvenlik Paketi’yle ise trafik işareti tanıma, şerit takip sistemi, ön çarpışma uyarısı ve acil durum freni ile yorgunluk uyarı asistanı donanıma ekleniyor.

Fiat Doblo, Cargo ve Combi gövde seçenekleriyle, Haziran ayında, FIAT bayilerindeki yerini alıyor. Doblo Cargo lansmana özel 509 bin 900 TL’den, Doblo Combi ise 644 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla sahiplerini bekliyor.

Doblo Elektriklendi

Yeni Doblo’nun elektrikli motorla donatılan versiyonu, yılın son çeyreğinde FIAT bayilerindeki yerini alacak. E-Doblò 100 kW elektromotor ve 50 kW/h batarya kapasitesi ile WLTP döngüsünde 280 km’nin üzerinde menzil sunuyor. 100 kW’a kadar Hızlı Şarj sayesinde, 30 dakikada yüzde 80 şarja ulaşırken, içten yanmalı motorlarla aynı CARGO boyutları ve özellikleri ile yollara çıkıyor. Dizel motor seçenekli versiyon ile aynı yükleme hacmine sahip olan E-Doblo, 800 KG’lik istihap haddi sunuyor. E-Doblo’nun ülkemizde 2023 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ELEKTRİK

Up Bilişim Enerji ile mobilite hizmet sağlayıcı DKV Mobility güçlerini birleştirdi

İştiraki olduğu United Payment’ın üstün teknolojik altyapısı sayesinde akaryakıt ve elektrikli şarj istasyonları alanındaki hizmetlerini finansal yönetim çözümleriyle birleştiren Up Bilişim Enerji, karayolu ödemeleri ve çözümleri konusunda şirketten şirkete hizmet veren Avrupa’nın lider mobilite platformu DKV Mobility ile iş birliği yaptı. İki şirket, Türkiye’deki akaryakıt ağını genişletmek için birlikte çalışacak. 

Türkiye’nin lider fintek şirketi United Payment’ın iştiraki Up Bilişim Enerji, akaryakıt ve lojistik sektöründeki mobilite hizmetlerini daha da genişletmek amacıyla mobilite hizmet sağlayıcı DKV Mobility ile anlaşma imzaladı. Türkiye dışında yaklaşık 68.000 akaryakıt istasyonu ve 832.000 elektrikli şarj ağı ile binlerce firmaya ve milyonlarca araca akaryakıt ve elektrikli şarj hizmeti veren DKV Mobility, mobilite alanında Up Bilişim Enerji ile iş birliği yaptı. İş birliği ile Up Bilişim Enerji, DKV MOBILITY kullanıcılarına birçok avantaj sunacak. Buna göre; DKV Mobility’nin Türkiye’de hizmet verdiği istasyonlarda, kullanıcılar için indirim ve vade kolaylığı gibi fırsatlar sunulacak.

Yakıt yönetimi ve temassız ödeme 

 2021 yılında kurulan Up Bilişim Enerji, kurumsal akaryakıt satışları başta olmak üzere mobilite ürünlerine ihtiyaç duyan şirketlerin filo yönetim sistemleri için finansal ve teknolojik çözümler üretmektedir. Yakıt tüketimlerini mobil uygulama üzerinden anlık olarak takip etmeyi mümkün kılan Up Bilişim Enerji, firmalara özel ödeme planları ve indirimler sunarken, akaryakıt alımlarında ‘Temassız’ olarak araçtan inmeden ödeme kolaylığı sağlıyor. Ayrıca uygulama içerisinde yer alan cüzdan sayesinde ödeme yapılmak istenen kartlar uygulama içerisinde tanımlanarak ödemelerin hızlı ve rahat bir şekilde tamamlanması sağlanıyor. Up Bilişim Enerji, b2b çözümler ve teknolojik altyapı hizmetleri de sunmaktadır.

Elektrikli araçlara özel çözümlerini ve mobilite hizmetlerini genişletecek

90 yıllık geçmişe sahip Avrupa’da pek çok ülkede ofisi bulunan köklü bir Alman şirketi olan DKV Mobility, yakıt ve elektrikli şarj ikmal hizmetlerinin yanı sıra birçok ülkede kesintisiz yol geçiş ücretleri, tamir ve bakım hizmetleri, otopark ve yıkama gibi birçok mobilite hizmeti sunuyor. Up Bilişim Enerji, DKV Mobility ile ilk etapta şu ki; satın alma, finans, teknoloji ve yeni pazarlar konusunda iş birliği yapacak. İş birliği sayesinde yaygın bir istasyon ağı ile yurt dışından ülkemize gelen araçlara akaryakıt ikmali sağlanacak. DKV Mobility müşterileri, Up Bilişim Enerji iş birliği ile DKV Mobility’nin Türkiye sınırları içerisinde global olarak 832.000 adet elektrikli araç şarj ağını genişletme rolünü üstlenerek lojistik firmalarının elektrikli kamyon ve çekici kullanmasının önünü açmayı da hedefliyor. Ayrıca Up Enerji mobil cüzdan kullanıcıları yurt dışına çıktıklarında DKV Mobility’nin 68.000 akaryakıt ağını ve 832.000 (Tesla dahil) ağını başka hiçbir mobil uygulama kullanmadan kullanabilecekler.

Continue Reading

Elektrikli Araçlar

Almanya Elektrik Otomobillere Vergi İndirimi Yapmayı Planlıyor

Almanya’da Bakanlar Kurulu, elektrikli otomobillerin azalan satışlarını hızlandırılmış amortisman uygulamasıyla canlandırmak için vergi indirimini onayladı.

Yeni düzenlemeyle birlikte şirketler yeni satın aldıkları elektrikli ve nitelikli sıfır emisyonlu araçların değerinin %40’ına kadar olan kısmını satın aldıkları yıl vergi faturalarından düşebilecek. Bu ay parlamentoya sunulacak taslakta, şirketlerde elektrikli araç ödeneğinin kullanım sınırı 70 bin eurodan 95 bin euroya yükseltildi.

Hükümet, vergi indiriminin 2024-2028 arasında hazineye yıllık ortalama 465 milyon euroya mâl olacağını hesaplıyor.

Continue Reading

Elektrikli Araçlar

Şarj ağı işletmeci lisansı sayısı 167’ye düştü

EPDK’nın Ağustos 2024 dönemindeki 3 toplantısında bir şirkete yeni şarj ağı işletmeci lisansı vermesi ve 3 şirketin lisansını iptal etmesiyle; piyasadaki şarj ağı işletmeci lisansı sahibi şirket sayısı 167’ye düştü. 

Elektrikli araçlar için şarj ağı kurmak ve şarj hizmeti vermek isteyen şirket sayısı, Ağustos ayında 2 adet azalarak 167’ye düştü. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 22 Ağustos 2024 tarihli toplantısında; Akmercan Elektrik AŞ’ye “akmcharge” markası için 49 yıllık şarj ağı işletmeci lisansı verdi.

EPDK 01 Ağustos’taki toplantısında ŞH/12298-5/00166 lisans numaralı Türkerler Charging Station Enerji ve Şarj İstasyonları Sanayi Ticaret AŞ’nin Türkerler Power markası ile ŞH/122986/00167 lisans numaralı Yetaş Yıldırım Enerji Tedarik AŞ’nin Yılpower markasına verdiği lisansları iptal etti.

Kurul; 08 Ağustos’ta ise ŞH/12334/00177 lisans numaralı Tekno Metal Ürünleri İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin Tamşarj markası için verdiği lisansı da iptal etti.

Şarj hizmeti verecek olan şirketlerden 2022 yılında lisans alanların lisansları, lisans alma gereklilikleriyle ilgili değişiklik olmadığı sürece, 2071 yılına kadar; lisansı 2023’te onaylanan şirketlerin lisansları 2072 yılına kadar; lisansı 2024’te onaylanan şirketlerin lisansları ise 2073 yılına kadar şarj hizmeti verme iznine sahip olacaklar.

LİSANS SAYISINDA AZALIŞ BAŞLADI

Bugüne kadar şarj piyasasında iptal edilen ya da askıya alınan lisans olmadı. Ancak birleşme, devir ya da marka değişikliği gibi nedenlerle sonlandırılan lisans sayısı 28’e çıktı. Piyasadaki rekabetin neye benzeyeceğine dair öngörüler de bu azalışta etkili oluyor. Çeşitli nedenleriyle ilgili tartışmalar devam ederken, azalışın piyasa dengesini bulana kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Şarj ağı lisansı sonlandırılan şirketler ve şarj hizmeti markaları aşağıdaki gibi sıralanıyor.

  1. Armatec Enerji ve İnşaat Ltd. Şti. (Armatec)
  2. Zebra Elektronik AŞ (Voltrun)
  3. Özgüney Elektrik Ltd. Şti. (Aykon)
  4. Evtech Şarj Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ (Evtech)
  5. K Yatırım Enerji AŞ (K Otomotiv)
  6. Efamoda Tekstil AŞ (Cazador)
  7. Siha Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Royco)
  8. İmaj Dizayn Stüdyo Tanıtım ve Bilişim Sanayi Ve Ticaret AŞ (Design & Network İmaj)
  9. Arenya Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ (Arenya)
  10. Artı Kurumsal Kart ve Petrol Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. (KRNenerji Şarj İstasyonları)
  11. Forsel Elektrik Enerji İnşaat AŞ (Forsel Elektrik Enerji AŞ)
  12. Jetco Elektrik Elektronik Yüksek Teknoloji Hizmetleri AŞ (Kingpower)
  13. Logo Rental Filo Kiralama Turizm Oto Alım Satım AŞ (Ak Altun)
  14. Mir Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Mirsolar)
  15. Enom Elektrikli Araç Şarj Sistemleri ie Enerji Ticaret AŞ (Özaltın Proje Mühendislik ve Enerji Üretim AŞ)
  16. Siyam Petrolcülük Sanayi ve Ticaret AŞ (Soil)
  17. Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Yiğit Akü).
  18. AEG Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ (Ecofactor).
  19. Teknovus Şarj Teknolojileri AŞ (Teknovus)
  20. Hanesel Demirbaş Enerji Çözümleri Ticaret AŞ (Modoration)
  21. İstmar Tem Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret AŞ (Vegamaxi)
  22. Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri AŞ (Klaus&Miller)
  23. Evoltt Enerji Akıllı Şarj Çözümleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Depower)
  24. Elektrotime Enerji Ltd. Şti. (Maraba)
  25. BK Bioforce Enerji ve Teknoloji AŞ (Bioforce)
  26. Yetaş Yıldırım Enerji Tedarik AŞ (Yılpower)
  27. Türkerler Charging Station Enerji ve Şarj İstasyonları Sanayi Ticaret AŞ (Türkerler Power)
  28. Tekno Metal Ürünleri İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Tamşarj).

Lisans sayısındaki azalmanın nedenlerinden biri, lisans gereklerini süresi içinde yerine getiremeyen şirketlerin varlığı. Öte yandan EPDK, lisans almak için gereken şart sayısını arttırmakla ilgili çalışmalar yürütüyor. EPDK bir yandan kurulu tesislerin lisansa uygunluğuyla ilgili denetimleri de sıkılaştırmayı planlıyor.

Halen şarj ağı işletmeci lisansı almak için asgari 50 adet şarj ünitesi kurma zorunluluğu bulunuyor. 2024 yılı sonuna kadar bu şartın 150 üniteye çıkarılması bekleniyor. Lisans almak ve lisans sahipliği şartlarını sürdürmek zorlaştıkça lisans iptalleri ile birleşme ve devir işlemi sayısının da artmasını bekleniyor.

ŞARJ AĞI İŞLETMECİLERİ VE MARKALARI

İlk kez şarj ağı işletmeci lisansının verildiği 26 Mayıs 2022 tarihinden bugüne kadar lisans alan ve lisansları halen yürürlükte olan 167 şirketin unvanları ile şarj hizmeti alanında kullanacaklarını bildirdikleri markalar, kronolojik lisans alış sırasına göre aşağıdaki gibi listelendi.

  1. RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ (Enertürk RHG Enerji)
  2. Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ (Kalyon / Oncharge)
  3. En Yakıt AŞ (En yakıt)
  4. FCTR Elektrikli Araçlar Enerji Teknolojileri ve Hizmetleri AŞ (Ecoconnect)
  5. EVS Elektrikli Şarj Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Sharz Net)
  6. ZES Dijital Ticaret AŞ (Zes)
  7. Otojet Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Şarjet / Otojet / Otojet Güzel Enerji)
  8. CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ (CV Enerji)
  9. Trugo Akıllı Şarj Çözümleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Trugo)
  10. Wat Mobilite Çözümlerı Teknoloji ve Ticaret AŞ (Wat)
  11. Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ (Eşarj)
  12. Astor Enerji AŞ (Astor)
  13. ZEY Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Green Science)
  14. Neva İç ve Dış Ticaret AŞ (Neva Şarj)
  15. Petrol Ofisi AŞ (E-POwer)
  16. Turuncu Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. (Turuncu Mühendislik)
  17. White Rose Motor Sanayi ve Otomasyon Ticaret Ltd. Şti. (White Rose)
  18. Green Watt Enerji Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Greenwatt)
  19. Dumanoğlu Enerji Yatırım AŞ (Swapp)
  20. Elaris Enerji Yatırımları Aş (Elaris)
  21. STL Solar Enerji AŞ (Samuray)
  22. Beefull Enerji Teknolojileri AŞ (Beeful)
  23. Vizyoneks Bilgi Teknolojileri AŞ (Vizyoneks)
  24. Tora Teknik Hizmetler İşletme AŞ (Tora)
  25. Aksa Müşteri Çözümleri AŞ (Aksa Şarj)
  26. Özka Enerji Yatırımları AŞ (Plego Advertise Charge)
  27. Mithra Pod Elektrik ve Elektronik Otomasyon Sistemleri İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Mithra Pod)
  28. Verdepunto Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Ar Armaksis / Ar Verdepunto)
  29. Yeni Model Yapay Zeka ve Robotik Teknoloji Hizmetleri AŞ (FastGo)
  30. Spur Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ (Carbonage)
  31. Evcil Yatırım Mühendislik Mimarlık Ltd. Şti. (Evcil Mühendislik)
  32. Anttech Bilişim ve Akaryakıt AŞ (Petroo)
  33. Karakuşlar Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ (Halıca)
  34. Antkem Gıda Turizm Makina Sanayi ve Ticaret AŞ (Antkem)
  35. Gioev İstasyonları İşletmeleri AŞ (Gioev)
  36. Full Elektrikli Araçlar Şarj Ağı İstasyonları İşletmeciliği Enerji Ticaret ve Sanayi AŞ (Multi Force)
  37. Vitalen Enerji AŞ (Vitalen)
  38. İstasyon Şarj Hizmetleri AŞ (Estasyon)
  39. RDS Gayrimenkul Danışmanlık AŞ (Bibutton)
  40. ERC Sistem Elektrik Makina İmalat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ (ERC Sistem)
  41. Solarpark Danışmanlık Turizm Mühendislik Enerji Üretim İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Açıkel Autoşarj)
  42. Proşarj Araç Şarj Sistemleri Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Getasolar)
  43. Form Elektrik İnşaat Mühendislik AŞ (Epsis)
  44. Monokon Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ (Monokon Elektrik)
  45. Pirim Gıda ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ (Pirim Gıda)
  46. Solarşarjet Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri AŞ (Clixolar)
  47. 360 Enerji AŞ (360 Enerji)
  48. MCZ Teknoloji Enerji AŞ (Alaska)
  49. Tunçmatik Şarj Teknolojileri AŞ (Tunçmatik)
  50. Gersan Şarj Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (G-Şarj)
  51. İnterdata Veri Merkezi ve Entegrasyon Hizmetleri AŞ (Interdata)
  52. FZY Enerji Şarj Sistemleri AŞ (FZY Energy)
  53. Arcona Teknoloji AŞ (Arcona Consultancy)
  54. Charge Laboratory Mobility Teknoloji AŞ (B-Charge)
  55. RST Teknoloji Hizmetleri ve Enerji Sanayi Ticaret AŞ (RST Charge Point)
  56. Fotec Enerji Teknolojileri AŞ (Fotec)
  57. Lumhouse Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Lumhouse).
  58. Blue Akaryakıt Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Petrodem)
  59. Manas İplik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Mycharge)
  60. Atay Güç ve Enerji Sistemleri İmalat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (Ecobox)
  61. Şarjplus Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Ltd. Şti. (Şarjplus)
  62. Eskişehir Endüstriyel Enerji Elektrik Üretim AŞ (EEE)
  63. Bölgem Mühendislik İnşaat Elektrik Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Bölgem Plus)
  64. Bladeco Alüminyum Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Bladeco)
  65. Borenco Şarj Teknoloji Yatırımları Ticaret AŞ (Borenco)
  66. Promaster Danışmanlık Ltd. Şti. (Tech Care / Promaster)
  67. TT Ventures Proje Geliştirme AŞ (The Giftad)
  68. Volnet Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret AŞ (Volti)
  69. Voltgo Şarj Hizmetleri AŞ (Voltpo)
  70. Tripy Mobility Teknoloji AŞ (Waygo)
  71. İspirli Şarj Hizmetleri Ticaret AŞ (İspirli)
  72. Artaş Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ (Avrupakent Enerji)
  73. Solar Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Solarşarj)
  74. Aydem Plus Enerji Çözümleri Ticaret AŞ (OtoWatt)
  75. Arsima Yenilenebilir Enerji AŞ (Arsima)
  76. Konya Elektrikli Araçlar AŞ (Karbon Nötr Konya)
  77. Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Everstart)
  78. Zeplin Turizm Taşımacılık Yatırım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Zeplin)
  79. Ayhan Teknoloji ve Otomasyon Çözümleri AŞ (Aostechnology)
  80. Mionti Enerji ve Teknoloji AŞ (Toger)
  81. Fortis Enerji Elektrik Üretim AŞ (Fortis Enerji)
  82. Goşarj Electrical Enerji Yatırım AŞ (Dynopower)
  83. Green Şarj İstasyonları Kurulum AŞ (Green Şarj İstasyonları)
  84. GS Mar Elektrik ve Elektronik Cihazlar Sanayi Dış Ticaret AŞ (GSM Charge)
  85. Filoport Araç Kiralama ve Servis AŞ (Onlife)
  86. Alfamet Tekstil Sanayi Dış Ticaret Ltd. Şti. (Adze)
  87. Dicle Kök Enerji Yatırım AŞ (Otopriz)
  88. Magicline Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Magic Line)
  89. Köfteci Yusuf Hazır Yemek Temizlik Canlı Hayvan Et Mamülleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ (Köfteci Yusuf)
  90. Ultrametrik Enerji Bilgisayar İnşaat Kuyumculuk Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. (Vale)
  91. ASM Dekorasyon Mobilya Granit Mermer İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (Önizşarj)
  92. Rönesans Şarj İstasyon Enerji Yatırımları AŞ (Rönesans Holding)
  93. Doğuş Dijital Enerji Ltd. Şti. (dgdoğuşgıda)
  94. OTP Oğultürk Pano İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Oğultürk Pano)
  95. Energy Şarj İstasyon İşletmeciliği AŞ (Energy Enerjik)
  96. Smart Solargize Yeşil Mobilite Enerji AŞ (Solargize)
  97. Enerjiturk Enerji Yatırım AŞ (Türkşarj)
  98. Power Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Power Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ)
  99. Ekos Mobilite Çözümleri Teknoloji Ticaret AŞ Şirketi (Ekos)
  100. Meis Charge Teknolojileri AŞ (Meis Charge)
  101. Tunalar Otomotiv Ticaret AŞ (Tunalar)
  102. Tüvtürk Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim AŞ (Tüvtürk / Güven Verir / Değer Katar / Tüvtürk Araç Muayene)
  103. Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Ltd. Şti. (Tesla)
  104. Art In Systems Bilişim Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi (Art-In Systems / Xşarj)
  105. Incharge Elektrikli Araçlar Hizmetleri AŞ (Incharge Electric Vehicle Charging Systems)
  106. Minus Energy Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Minus Energy)
  107. Hunat Enerji Yatırım ve Danışmanlık Sanayi Ticaret AŞ (K-Şarj)
  108. Global Inovatif Enerji Teknolojileri AŞ (Energy Charging Operator Network Econ)
  109. Mod Malkarlar Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (E-Mod Mobil Şarj İstasyonu)
  110. Shell & Turcas Petrol AŞ (Shell)
  111. Foks Enerji AŞ (Cavalier)
  112. Shu Arge İnovasyon ve Bilgi Teknolojileri AŞ (Chargeinn)
  113. Er Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Gel Dol)
  114. Charge Teknoloji Sanayi ve Ticaret AŞ (Electrise)
  115. Şarjmatik Enerji Bilişim Ltd. Şti. (Şarjmatik)
  116. Maksem Elektro Şarj AŞ (Maksem Elektro)
  117. 2M Elektrikli Araç Şarj Ağı ve İstasyon İşletmeciliği AŞ (RSşarj)
  118. Beyttürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ (Beyttürk)
  119. Obişarj Elektrikli Araç Şarj Sistemleri AŞ (Obişarj)
  120. Emea Energy Teknoloji AŞ (Nofuto)
  121. Voltrun Enerji AŞ (Voltrun)
  122. D-Rect Charge Elektrik Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (Rug Page)
  123. Doğuş Şarj Sistemleri Pazarlama ve Ticaret AŞ (D-Charge)
  124. Egesarj Şarj Üniteleri Elektrik Üretim AŞ (Checkpoint)
  125. Akköprülü Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ (Akköprülü)
  126. HES Group Enerji İnşaat ve Sanayi Ticaret AŞ (HES Group)
  127. Mas Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ (3a)
  128. TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik AŞ (U-Şarj)
  129. KLR Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (KLR)
  130. MYZ Bilgisayar Otomotiv İnşaat Petrol Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Myzco)
  131. Greenleaf Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Acropol)
  132. PlugInn Elektrikli Taşıtlar Şarj Sistemleri ve Yazılım Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ (PlugInn)
  133. Santa Solar Enerji Ltd. Şti. (Santa Energy Solar Energy Systems)
  134. Asplus Şarj İstasyonları İşletmeleri AŞ (Asplus)
  135. Mercury Şarj Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Mercury)
  136. Desa Enerji Elektrik Üretim AŞ (Desa Enerji)
  137. Gezcar Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (GezCar)
  138. Ovolt Şarj Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ (Öztürk Enerji)
  139. Başer Otomotiv Petrol İnşaat Kiralama AŞ (Başer Enerji)
  140. PGD Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ (Plug&Drive)
  141. Quick Enerji AŞ (Telligrup)
  142. Federal Elektrik Yatırım ve Ticaret AŞ (Royal)
  143. Tayran Grup İnşaat AŞ (Tayran AŞ)
  144. Porty Smart Tech Teknoloji AŞ (Porty)
  145. Akden Gemi İşletmeciliği ve Denizcilik Ticaret Ltd. Şti. (Mypower)
  146. Ziraat İşletme Yönetimi ve Gayrimenkul Geliştirme AŞ (Ziraat İYGG)
  147. Mywest İnşaat Turizm Gıda Tarım Hayvancılık Reklam Eğitim Tekstil Medikal Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Sunlight)
  148. Orbit Enerji Haberleşme Teknoloji Sanayi ve Ticaret AŞ (Orbit Enerji)
  149. Altunkaya Enerji ve Şarj Teknolojileri AŞ (Evtech)
  150. Avel Enerji Üretim AŞ (Gladsome)
  151. Yeni Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri ve Üretimleri AŞ (Ekojet)
  152. Sky World Solar Enerji Anonim Şirketi (Ag Alza Galvaniz)
  153. Karkın Enerji Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. (Acrobat)
  154. Şarjzone Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Sanayi Ticaret AŞ (Kapsam)
  155. Ntechnic Elektronik Sanayi Ticaret AŞ (Polestar)
  156. Kainat Hybrid Energy Stations Araç Şarj Hizmetleri AŞ (Kainat Hybrid Energy Solutions)
  157. Evbee Elektrikli Araç ve Şarj Sistemleri Enerji Mühendislik Arge Sanayi Ticaret AŞ (Evbee)
  158. Başarı Global Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ (Aktif Şarj)
  159. Jetco Elektrik Elektronik Yüksek Teknoloji Hizmetleri AŞ (Hızzlan Charge / N’Drive)
  160. Max Charge Şarj Teknoloji AŞ (maxcharge)
  161. 3SM Şarj İstasyonları Sanayi ve Ticaret AŞ (Şarjen)
  162. Koçaslanlar Akaryakıt Enerji Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. (Al alır mısın)
  163. Mehmetçik Enerji Grubu AŞ (Mehmetçik Enerji, Grubu).
  164. Enay Enerji Gıda AŞ (Biogreen)
  165. Spectrum Girişimcilik Yatırımcılık Yazılım Danışmanlık AŞ (Spectrum Girişimcilik)
  166. CTG Elektrik AŞ (CTG Elektrik)
  167. Akmercan Elektrik Doğal Gaz Yatırımları AŞ (Akmcharge).

Kaynak: Şarj ağı işletmeci lisansı sayısı 167’ye düştü

Continue Reading

En Çok Okunanlar